Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Lundin

Dubbla kval i Marstrand

22 SEP 2020 15:06
Det blir en tuff kamp om kvalplatser den 3-4 oktober där både en plats till Womens Sailing Champions League och tre platser till nästa års Allsvenska står på spel.
  • Skapad: 22 SEP 2020 15:06

18 klubbar tävlar i Allsvenskan varje säsong. Det tre sist placerade klubbarna i slutställningen hamnar på kvalplats. I år blev det SS Kaparen, SS Åmålsviken och Strängnäs SS. De klubbarna får nu kvala till Allsvenskan 2021 och utmanas där av fyra andra klubbar om det tre platserna. Dessa är Marstrand SS, Gamla Stans Yachtsällskap, Ekerö BK och Vänersborgs SS.

Kvalet till Allsvenskan 2021 genomförs i Marstrand helgen den 3-4 oktober. Tävlingscentrum blir anrika Strandverket på Marstrandsön där det finns fantastiska lokaler och härliga utsiktsplatser. Kappseglingarna går i Södra Inloppet precis utanför.

Kvalet till Allsvenskan genomförs samtidigt som tävlingen Women On Water. WOW är ett internationellt koncept för att stärka kvinnlig segling. 14 dambesättningar tävlar i Marstrand och där vinnande besättning erbjuds en plats till Womens Sailing Champions League, som genomförs i Portugal i slutet av oktober.

Tävlingarna kommer att sändas live på Facebook och Youtube.

Skribent: Claes Lundin

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info