Hoppa till sidans innehåll
Foto: SHEREMETEV ANDREY

Hållbarhetsfokus på kvalomgång två i Sailing Champions League

22 MAJ 2019 10:00
Sailing Champions League fortsätter med den andra semifinalen (av totalt tre) i Porto Cervo på Sardinien 23–26 maj. Hjuvik, KSSS och Särö representerar Sverige i denna omgång.
  • Skapad: 22 MAJ 2019 10:00

Än en gång står Yacht Club Costa Smeralda (YCCS) som värd för Sailing Champions League. I år med titeln ”One Ocean Sailing Champions League” då One Ocean Foundation är partner till eventet.

Bland de 24 klubbarna från 16 länder finns även de regerande mästarna från Sailing Champions League 2018, Circolo dela Vela Bari, med. De vann finalen i S:t Moritz i augusti.

- Vi ser verkligen fram emot att tävla igen i Porto Cervo mot några av de bästa klubbarna i Europa. Förra året hade vi en riktigt bra säsong och nu ska vi verkligen njuta av tävlingen, precis som 2018 och vi vill naturligtvis prestera så bra som möjligt så får vi se hur långt det räcker, säger Simone Ferrarese, lagkapten i CVB.

De sju klubbar som placerar sig i topp får en plats i finalen i S:t Moritz, högt upp i de schweiziska alperna, som går av stapeln den 15 till 18 augusti. GKSS tog sig tyvärr inte vidare från det första kvalet i Palma, Mallorca så nu står hoppet hos Hjuvik, KSSS och Särö.

För två år sedan, när YCCS firade sitt 50 årsjubileum lanserade klubben sitt One Ocean miljöhållbarhetsprojekt. Initiativet, som stöds av Prinsessan Zahra Aga Kahn, fokuserar på att skydda den marina miljön.

Säsongen har redan börjat med den första kvaltävlingen i Palma, Mallorca. Därifrån kvalade åtta klubbar in till finalen. Den tredje och sista semifinalen kommer att hållas i S:t Petersburg, Ryssland, 4–7 juli. Där representeras Sverige av SS Kaparen.

KSSS

…………………………………………………………..

Som vid alla Sailing Champions League events, kommer de två sista tävlingsdagarna på lördag och söndag att live-sändas via SAP från kl. 12.00 med expertkommentatorer som ger sin analys av alla händelser ute på banan, där de får hjälp av SAP:s analyssystem, SAP Sailing Analytics. SAP Sailing Analytics tillhandahåller utförliga analysdata och statistik till seglare, fans, åskådare och media såsom GPS-tracking, realtids analyser, live-uppdaterade resultat kombinerat med 2D-visualisering. Du hittar resultaten på SAPsailing.com!

Klicka här för att se listan över besättningar.
Klicka här för att se uppladdningsfilmen inför eventet.

Allsvenskan Segling är en ligaserie där 18 svenska klubbar gör upp om vem som är årets bästa kappseglingsklubb. Fyra deltävlingar arrangeras varje år och utifrån ligatabellen erhåller topp fem klubbar en plats i kvaltävlingarna i Sailing Champions League.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad