Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm Halmstad Tel. 070-6305848 This is a mailto link

Välkomna till Division 1 2018!

09 APR 2018 14:23
För att göra det allsvenska konceptet med segling i tillhandahållna båtar tillgängligt för fler startar i år den underliggande Division 1 runt om i Sverige. Vinnarna får en plats i Allsvenskan 2019.
  • Uppdaterad: 09 APR 2018 15:02

Upplägget är enkelt. Klubben sätter ihop ett lag, anmäler sig till de två deltävlingarna som arrangeras i regionen och tävlar mot 17 andra klubbar om att ta en plats i den nationella ligan, Allsvenskan. Båtar tillhandahålls av arrangören, det enda man behöver ha med sig är lämpliga seglarkläder och en härlig teamkänsla inom klubben.

-          Det har varit en förhoppning under lång tid att kunna starta en underliggande division till Allsvenskan, nu blir det verklighet och vi hoppas att vi har hittat ett format som många klubbar gillar och vill delta på, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Sverige har delats in i fyra regioner, Nord, Syd, Ost och Väst. Inom varje region kan 18 klubbar delta och det kommer att arrangeras två deltävlingar i vardera region i år. Undantaget är region Syd, där man kan välja att delta på två deltävlingar på ostkusten eller i södra Sverige. Efter dessa deltävlingar kommer region Syd att arrangera en final i Båstad.

De första deltävlingarna genomförs 5 - 6 maj. Det är då premiär i region OST och SYD, där Upsala Segelsällskap och Skanörs Båtklubb står som värdar. 2 - 3 juni påbörjas Division 1 i region VÄST och NORR, när Carlsborgs Segelsällskap och Umeå Segelsällskap välkomnar klubbar att delta. 

Klubblaget ska bestå av minst fyra medlemmar men det finns inget övre tak utan klubben får själv välja att blanda och byta ut mellan medlemmarna hur mycket de vill, både under pågående deltävling som mellan tävlingarna.

-          Inom Allsvenskan har vi sett många goda exempel på hur klubbarna jobbar aktivt med att sätta ihop lagen så att de består av både unga och gamla, killar och tjejer. Detta har gett många positiva effekter i klubbarna så vi hoppas att klubbarna i Division 1 följer de Allsvenska lagens exempel, säger Isabelle.

Kappseglingarna är korta och banan ligger nära land. Varje race räknas och de två deltävlingarna utgör en rak serie, där vinnaren utses efter deltävling 2. I Sverige finns alltså totalt fyra platser till Allsvenskan att kämpa om.

Anmälan görs via Sailarena till respektive arrangörsklubb.

Mer information om Division 1 hittar du här.

Läs om Allsvenskan här.

Följ Allsvenskan på Facebook.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info