Hoppa till sidans innehåll

Sökes: Arrangörer av Division 1 2019

18 DEC 2018 09:56
Division 1 startade 2018 och är en underliggande division till Allsvenskan. Klubbarna gör upp i fyra olika regioner och vinnarna i vardera region får en plats i Allsvenskan nästkommande säsong. Nu söker SSF arrangörer för Division 1-tävlingarna 2019.
  • Skapad: 18 DEC 2018 09:56

Tävlingarna genomförs i så kallat sprintformat vilket innebär att man seglar på korta banor nära land. Båtarna tillhandahålls av arrangören och kan variera beroende på vilka båtar som finns i klubben. För att underlätta för en klubb som vill arrangera en Division 1-tävling finns mallar för inbjudan, seglingsföreskrifter och kappseglingsscheman.

-          Division 1 mjukstartade 2018 och nu hoppas jag att vi kan se den växa när fler klubbar har fått upp ögonen för ligaformatet som koncept och upptäcker hur kul det är att tävla för sin klubb, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Planen är att genomföra två deltävlingar i Division 1 i vardera region. Sverige är indelat i fyra regioner, NORR, SYD, OST och VÄST.  Efter de två deltävlingarna står det klart vilka klubbar som får en plats till Allsvenskan 2020. Förslag på helger för dessa deltävlingar är första helgen i maj, 4 – 5 maj och första helgen i september, 7 – 8 september, men självklart finns möjlighet att arrangera tävlingen på annat datum om det passar arrangörsklubben bättre. Distrikten är indelade i följande regioner:

NORR: Dalarna, Mellannorrland, Norrbotten och Västerbotten
SYD: Blekinge, Skåne, Småland, och Östergötland
OST: Gotland, Stockholm, Södermanland, Uppland/Gästrikland och Västmanland
VÄST: Västkusten, Värmland/Västergötland och Örebro

Är er klubb intresserad av att arrangera en Division 1-tävling 2019? Kontakta då Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet eller det distrikt som klubben tillhör.
This is a mailto link eller 08-459 09 97

Läs mer om Division 1 här.

Läs mer om Allsvenskan här.

Följ Allsvenskan på Facebook här.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info