Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Skanörs Båtklubb - vinnare av Div 1 i Syd

24 SEP 2018 14:18
I helgen avgjordes det vilken klubb som skulle kvalificera sig till Allsvenskan 2019! Det var i Skanör det skulle avgöras men vindgudarna ville dra ut på spänningen.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2018 14:18

Under lördagen blåste det 14m/s i medel och 17m/s i byarna och seglingsledaren Oscar Johansson valde därför att inte skicka ut seglarna. Istället skulle seglarna få vänta tills söndagen för att få göra upp om segern i Division 1 i båttypen C55, även då i tuffa förhållanden.

Det var 3st klubblag som kom till start trotts den hårda vinden - Karlskrona Segelsällskap (KnSS), Skanörs Båtklubb (SBK) och Bjärreds Optimistjolleklubb (BOJK).

Seglare för respektive klubb under Division 1:

  • KnSS: Peter Wrahme, Simon Linse, Mårten Ahlberg, Andreas Bergman.
  • SBK: Arvid Bjelkedahl, August Vigild-Nilsson, Elliot Steffensen, Hugo Johansson, Jacob Skoglösa och Philip Edberg.
  • BOJK: Alexandra Wiking, Erling Johnsson, Måns Wiking och Julius Cederlund

Det blev en spännande tillställning med svårseglade förhållande som blev en kamp mellan två lag - KnSS och SBK. Efter en situation i näst sista racet blev SBK straffade med ett tvåsvängsstraff och 2 extra poäng vilket gjorde att de kom sist i de racet och gav KnSS två poängs ledning inför sista racet. Detta betydde att SBK var tvungna att vinna sista racet och KnSS komma sist för att SBK skulle ta hem segern. KnSS seglade stabilt hela dagen och hade som sämst en andraplats - vilket för dem skulle räcka till en seger. Det blev en spännande avslutning och det avgjordes i sista racet när SBK höll för trycket och spikade sista racet. BOJK valde det säkra kortet att inte strula med spinnakern och istället segla kortaste vägen vilket gjorde att de höll undan för KnSS på sista undanvinden, trotts fina surfar från KnSS.

På lika poäng kunde till slut Skanörs Båtklubb titulera sig som segrare av Division 1 eftersom de hade fler förstaplacering. Det var ett ungt men rutinerat lag som seglade för SBK, bl.a. Hugo Johansson vid rodret som är tvåfaldig Svensk Mästare i båttypen C55.

Grattis Skanörs Båtklubb till platsen i Allsvenskan 2019!

Skribent: Oscar Johansson

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info