Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Wehrmann

Premiär för Women's Sailing Champions League

16 JUN 2018 06:00
I helgen är det premiär för Women’s Sailing Champions League, då det första evenemanget för enbart kvinnor arrangeras på Kieler Woche, världens största regatta.
  • Skapad: 16 JUN 2018 06:00

Detta evenemang är den senaste nyheten som kommer från det framgångsrika Sailing Champions League konceptet. 16 till 18 juni seglar klubbesättningar från Danmark, Finland, Tyskland, Litauen, Nederländerna, Schweiz och Sverige.

Storfavoriter är Kongelig Dansk Yachtklub (KDY), som är en av de mest erfarna besättningarna på Kieler Woche. Rorsman är olympiern Henriette Koch vars besättning är ett sammansvetsat team sedan de vann VM i matchracing 2015.

Denna besättning deltog, som enda helt kvinnliga besättning, på kvalet till Sailing Champions League för två veckor sedan, där de vann ett antal race mot killarna. Därmed säkrade de en plats till finalen i St Moritz i slutet av sommaren.

Sverige representeras av Malmö Segelsällskap, som ser fram emot att möta de andra teamen. Besättningen får bestå av fyra till fem kvinnor och båttypen är J/70, precis som i Allsvenskan.

Laura Fischer, som är rorsman för den tyska klubben Deutscher Touring Yacht Club säger;
- Vi är väldigt glada att få vara en del av det allra första Women’s Sailing Champions League. Vi har satt ihop ett ungt men erfaret team. Vi ser fram emot att tävla mot de andra Europeiska klubbarna och är laddade inför spännande race i Kiel.

Detta första Women’s Sailing Champions League arrangeras av Sailing Champions League GmbH och International Sailing League Association, ISLA.

-          Ur ett ISLA-perspektiv är Women’s Champions League allt vi har kunnat önska oss. Att samla och utveckla ett starkt ligakoncept samtidigt som vi utvecklar dynamiken i ligasegling är det grundläggande uppdraget för ISLA. Att dessutom kunna främja kvinnlig segling, vilket är ett mål för ISLA, är en extra bonus. Det är ett sant nöje att kunna erbjuda en plattform och upplevelse som möter det internationella suget efter Women’s Sailing Champions League, säger Nynne Desirée Amundsen, generalsekreterare för ISLA.

Livesändning och resultat
Seglingarna kommer att livesändas på lördag och måndag. Detta sänds via Facebook, Youtube och på sailing-championsleague.com.

SAP Sailing Analytics erbjuder dessutom live resultat och statistik för seglare, fans, åskådare och media. Här finns GPS-tracking, realtids analyser, ständigt uppdaterad resultatlista kombinerat med 2D-visualisering. Du hittar alla resultat på sapsailing.com!

Följande klubbar deltar på Women’s Sailing Champions League:

Sverige
Malmö Segelsällskap

Danmark
Kongelig Dansk Yachtklub, Köpenhamn
Hellerup Sejlklub, Hellerup

Finland
Nyländska Jaktklubben, Helsingfors

Tyskland
Deutscher Touring Yacht Club, Tutzing (nära München)
Norddeutscher Regatta Verein, Hamburg

Litauen
GKV/Platu 25, Vilnius

Nederländerna
International Yacht Club Amsterdam, Amsterdam

Schweiz
Zürcher Segel Club, Zürich

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info