Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm Halmstad Tel. 070-6305848 This is a mailto link

Klubbpresentation: S606K

08 APR 2018 09:29
I en artikelserie fram till den första deltävlingen i Allsvenskan Segling 2018 presenterar klubbarna sig. Stockholm 606 Klubb gör i år comeback i ligan.
  • Skapad: 08 APR 2018 09:29

Stockholms 606 klubb håller till på Lidingö alldeles utanför Stockholm. Vi är en virtuell klubb med ett väldigt bra samarbete med Torsviks Båtklubb där vi har våra båtar. Vi är en liten klubb med knappt 90 medlemmar. Alla medlemmar är väldigt fokuserade på kappsegling med våra 606:or. Under seglingssäsongen kan vi vara mellan 20 – 25 båtar när vi seglar våra race på tisdagskvällarna.

S606 har haft varierande framgångar sedan Allsvenskan startade 2015. Efter två säsonger lyckades klubben inte hålla sig kvar. De var med och kvalade till Allsvenska 2017 och missade en plats med några få poäng. Inför Allsvenskan 2018 lyckades de bättre och är nu tillbaka.

Hur har det gått tidigare säsonger?
2015 kom på en 6:e plats och 2016 kom vi på 16: plats. I kvalet till Allsvenskan 2018 kom vi på 2:a plats.

Varför satsar ni på Allsvenskan?
Vi är en klubb som brinner för kappsegling så att vara med i Allsvenskan känns som en ytterligare en utmaning för att få tävla med dem som vi vanligtvis tävlar emot. Vi vill få upp intresset för vår klubb och vi är med för att vi tycker att Allsvenskan är en otroligt rolig tävlingsform.

Hur jobbar ni med ert Allsvenska lag i klubben?
Vi har en ledningsgrupp med en lagledare som driver mycket och tar ut ett lag. Vi är indelade i tre grupper som ska dela på de tre första omgångarna. Hur laget ser ut inför den sista omgången kommer att tas ut senare lite beroende på tidigare resultat.

Att delta i Allsvenkan stärker klubbkänslan och vi får segla med andra personer än de som vi normalt seglar med vilket är väldigt lärorikt och man utvecklas mycket som seglare.

Målsättningen inför säsongen är att vi vill komma på den övre halvan i sammandraget, samt få med oss minst en pallplacering i någon av deltävlingarna. Dessutom vill vi att klubbens medlemmar skall känna ett engagemang i vårt deltagande

Hur tränar och förbereder ni er inför säsongen?
Vi kommer att träna J/70 ute i Saltsjöbaden så snart det finns möjligheter. Träningarna kommer både vara självständigt och dessutom försöka vara med på deras kvällsrace.

Vi är nog den minsta klubben i Allsvenskan men är den klubb som tävlar mest per medlem, vi är väldigt entusiastiska och vi tycker kappsegling är det roligaste som finns.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info