Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm Halmstad Tel. 070-6305848 This is a mailto link

Klubbpresentation: KSSS

16 APR 2018 15:33
I en artikelserie fram till den första deltävlingen i Allsvenskan Segling 2018 presenterar klubbarna sig. Förra årets vinnare, Kungliga Svenska Segelsällskapet, satsar såklart på topplacering även i år.
  • Skapad: 16 APR 2018 15:33

KSSS är Sveriges största segelklubb med cirka 5 700 medlemmar. Klubben har verksamhet både i Saltsjöbaden och i Ranängen. På sommaren arrangeras även tävlingar ute på Sandhamn i Stockholms ytterskärgård. 

Ända sedan Allsvenskan startade 2015 har KSSS varit med och resultatet har varit väldigt bra alla tre säsongerna, vinst första året, två 2016 och så en ny utnämning som årets bästa kappseglingsklubb 2017.

Varför satsar ni på Allsvenskan? Varför är ni med?
För oss är det självklart att vara med och satsa på Allsvenskan. Av flera anledningar. Först och främst ger Allsvenskan möjlighet för klubben och medlemmarna att delta i ett modernt seglingsformat och en attraktiv aktivitet. Sen är det självklart att vi, som en del av svensk segling är med i ett sammanhang som utvecklar och driver seglingen framåt i Sverige. Vidare så har det ju också gett oss som klubb möjlighet att delta i Champions League och nu i år i North Stream Race, berättar Magnus Woxén, lagkapten i KSSS. 

Hur jobbar ni med ert Allsvenska lag i klubben?
Vi har från början haft ambitionen att vara med i topp. Eftersom vi har ett stort underlag av seglare har vi kunnat jobba för att ha en stor bredd i laget med ålder, erfarenhet, kölbåtsseglare och jolleseglare. Vi har en tanke om att ha med några äldre erfarna seglare som skall kunna dela med sig av sina erfarenheter till yngre talangfulla och ambitiösa seglare som i sin tur kan bidra med tempo, energi och sina erfarenheter.

Ambitionen är att succesivt få in fler yngre seglare i och med att vi i år kommer igång med andelssegling i J/70.

Vilka effekter av ert deltagande i Allsvenskan kan ni se inom klubben?
Andelssegling i J/70 har startats samtidigt som vi fått bra med uppmärksamhet om Allsvenskan inom klubben. I förlängningen så har vi fått möjlighet att delta i Champions League och i North Stream Race.

Har ni märkt någon skillnad i mediabevakning sedan ni kom med i Allsvenskan?
Ja, visst har vi det. Allt från vad som skrivs och syns i sociala medier, hos övriga klubbar och Seglarförbundet till lokalpressen.

Vilket är ert mål inför säsongen 2018?
Målet är som vanligt att vara med i absoluta toppen samtidigt som vi vill ha ett stort lag med en bredd av seglare vad gäller erfarenhet, ålder, kön och båtklass.

Hur tränar och förbereder ni er inför säsongen?
De flesta seglare tränar aktivt i olika klasser, men i år sätter KSSS även igång andelsegling i J/70 som blir en bra möjlighet för träning och erfarenhetsutbyte.

Finns det någon i laget som ni särskilt vill lyfta fram?
Micke Lindqvist som varit med alla år och bidragit med all sin kunskap och erfarenhet till alla andra som deltagit i laget. Och så bör även Wilma Bobeck lyftas fram som gjorde en helt strålande insatts i sista deltävlingen förra året, då hon efter en tung inledning och under stor press lyckades med en otroligt stark avslutning som ledde till Allsvenskt guld för KSSS.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info