Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm Halmstad Tel. 070-6305848 This is a mailto link

Klubbpresentation: JKV

26 MAR 2018 11:54
I en artikelserie fram till den första deltävlingen i Allsvenskan Segling 2018 presenterar klubbarna sig. Först ut är Jollekappseglarna Västerås.
  • Skapad: 26 MAR 2018 11:54

Jollekappseglarna Västerås (JKV) sysslar, precis som namnet säger, med jollekappsegling i Västerås. Verksamheten riktar sig i första hand till ungdomar men även vuxna seglare är välkomna. Ungdomsseglingen innebär en del engagemang av föräldrar och vi har därför många familjer som medlemmar.

Klubben har varit med i Allsvenskan i två säsongen sedan de kom tvåa på kvalet i Båstad hösten 2015. Ambitionen har inte varit så högt satt utan främsta målet har varit att hålla sig kvar i Allsvenskan. Det har JKV lyckats med, 2016 kom de på nionde plats och förra året blev slutplaceringen i serien en 14:e plats.

Varför satsar ni på Allsvenskan? Varför är ni med?- Största anledningen skulle jag säga är att visa övriga Sverige att vi finns och att även jolleseglare kan komma långt. En annan anledning är att försöka behålla ungdomar så länge som möjligt i klubben och erbjuder därför många av våra platser till just dem. 2/3 av laget är under 25 år, berättar Andreas Vasberg, mediaansvarig JKV.

JKV jobbar aktivt med sitt Allsvenskalag inom klubben. De har två ansvariga som håller kontakten med alla i laget och en ansvarig för varje deltävling. Inför varje säsong får alla som vill vara med att ansöka om en plats och sedan försöker klubben att få med så många som möjligt. JKV har medvetet valt att ha en åldersgräns på 18 år för att få de yngre seglarna att åka på Jr Cup.

Målsättningen är självklart att försöka behålla platsen i Allsvenskan men gärna med en bättre placering än vad klubben tidigare presterat.

Så fort isen försvinner sätter träningen för laget igång. Det blir en träning i veckan. Varje besättning kan även ha egna träningar när de själva önskar.

Finns det någon i laget som ni särskilt vill lyfta fram?- Vår ordförande Hans Holm ingår i en besättning. Hans tog på sig ordföranderollen när klubben behövde det som mest och har ändrat stämningen helt. Trots att han jobbar i princip två heltidsjobb så tar han sig tiden och hänger med på Allsvenskan. Grymt imponerad, säger Andreas.

- Vi får inte heller glömma Niclas Holm som i år är ny i laget men har redan tagit på sig en hel del ansvar och har dessutom öppnat upp för helt nya träningsmöjligheter för alla besättningarna. En stor eloge till honom, fortsätter Andreas.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info