Hoppa till sidans innehåll

Jämt i toppen i Allsvenskan i Ö-vik

25 AUG 2018 22:00
Efter två av tre dagar av den tredje omgången av Allsvenskan, som arrangeras i Örnsköldsvik i helgen, är det serieledarna KSSS som leder – men de skuggas av Särö Båtklubb.
  • Uppdaterad: 26 AUG 2018 10:49

- Det känns fantastiskt att ligga i topp. Det är kluriga vindar men vi har lyckats göra bra ifrån oss, säger Hanna Maurer från KSSS.

Örnsköldsviks inre hamn har bjudit på skiftande vindar. Korta stunder har det varit väldigt lite vind och lite längre stunder har det bjudits bra vindar på mellan 4–8 m/s. Seglingarna har genomförts nära kajkanten, där publiken har kunnat följa racen på riktigt nära håll. Många race har varit väldigt tighta och klubbarna har åkt upp och ner i fältet. Särö har imponerat med en jämn serie och varit i framkant i alla sina kappseglingar.

- Det är svårseglat men det känns som att vi har haft flytet. Men det går inte att slappna av förrän man är i mål. Det händer så mycket under racet, säger Tobias Bergqvist från Särö Båtklubb.

Särö har lika många poäng som KSSS, som leder i sammanställningen. På tredje plats ligger Hjuviks Båtklubb, bara två poäng efter ledarklubbarna.

- Inför söndagens avslutande seglingar ser prognosen tyvärr inte så bra ut vindmässigt. Vi hoppas kunna genomföra åtminstone en omgång och förhoppningsvis är prognosen felaktig, säger tävlingsledaren Isabelle Lindsten.

Följ Allsvenskan på Facebook.

Se resultaten via SAP Sailing Analytics här.

 

Foto: Daniel Stenholm

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info