Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Fler seglare målet med satsning på Allsvenskan

14 DEC 2018 15:10
Genom att vinna årets Division 1 Ost säkrade Upsala Segelsällskap en plats i nästa års Allsvenska. Nu vill klubben locka fler till seglingen genom sin satsning på Allsvenskan.
  • Skapad: 14 DEC 2018 15:10

Källa: SVT Nyheter 13 december

- Uppsala är landets fjärde största stad och många är inte medvetna om att det här på Skarholmen finns seglingsverksamhet av absolut elitklass, säger Jonas Ettermo, projektledare för Allsvenskasatsningen till SVT Nyheter. Så gott som varje år har vi seglare som tar guld i olika klasser.

Se klippet på SVT Nyheter här

Under 2018 startade Svenska Seglarförbundet Division 1 för att sprida formatet i landet och inspirera fler klubbar att ta sig till Allsvenskan.  De fyra lag som åkte ur årets Allsvenska ersätts nu av vinnarna i de fyra olika Division 1 serierna.

Ett av de lag som åkte ur var uppsalaklubben Ekolns SS som under flera år seglat framgångsrikt i Allsvenskan. Genom vinsten i Division 1 har nu Upsala Segelsällskap säkrat fortsatt deltagande från Uppsala i Allsvenskan.

En del av satsningen har möjliggjorts tack vare en lokal sponsor som ger klubben tillgång till en båt av typen J70 för att träna inför allsvenskan 2019.

– Med tanke på den hårda konkurrensen är målet för USS att hamna i mitten av serien och säkra nytt kontrakt, säger Jonas Ettemo.

– Det ska bli kul att vara med i en så stor tävling som Allsvenskan är, säger Ebba Ettemo, som är en av de seglare som är med i laget, till SVT Nyheter.

– Det är roligt också att det kommer att vara en blandning av juniorer, både tjejer och killar och olika åldrar och generationer, säger Lydia Emanuelsson, seglare till SVT Nyheter.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info