Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Danska Sejlsportligan bjuder in till tävling endast för kvinnor

26 JUN 2018 11:24
22 - 23 september arrangeras WOW Sailing Event i Köpenhamn. Endast kvinnliga lag får delta och tävlingsformatet följer ligakonceptet, precis som i Allsvenskan seglar man J/70 på korta banor nära land.
  • Skapad: 26 JUN 2018 11:24

WOW, Women on Water, är ett koncept där kvinnor möts för att tävla, umgås och bygga starka nätverk över nationsgränserna. 

- Vi har precis avslutat det allra första Womens Sailiing Champions League, som var en enorm framgång där tio klubblag från åtta nationer deltog. Detta var början på att bygga en stark gemenskap och nätverk bland kvinnliga seglare. Vi vill rida vidare på den postiva vågen och bjuder därför in till detta event i Köpenhamn, berättar Nynne Desiree Ammundsen från International Sailing League Association, ISLA och Danska Sejlsportligan.

Det är inte bara klubbarna i Allsvenskan och de andra nationella ligorna som får delta utan arrangören bjuder in alla kvinnliga seglare som vill vara med. Därför går det bra att sätta ihop ett lag, bestående av fyra till fem kvinnor, hur man vill. Vare sig klubbtillhörighet eller nationalitet spelar någon roll, eventet är tillgängligt för alla kvinnor. 

Läs inbjudan här (officiell inbjudan kommer senare).
Anmälan och mer information finns här.
Titta på höjdpunkterna från Women's Sailing Champions League i Kiel här.
Följa Allsvenskan på Facebook här.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info