Hoppa till sidans innehåll

Dags för tredje omgången i Allsvenskan

23 AUG 2018 15:41
Allsvenskan gör i helgen en omstart efter sommaren, då regattan för första gången arrangeras norr om Dalälven när Örnsköldsvik står som värdstad.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2018 15:01

Under tre intensiva dagar möts Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar i korta landnära race i den tredje omgången av Allsvenskan 2018. 

- Vi är både stolta och glada att få chansen att visa upp segling på toppnivå samtidigt som vi själva får segla mot och tillhöra seglareliten. Det rimmar väl med vår ambition att växa och bredda sporten i vårt distrikt. Och att vi kan bjuda på en seglingsarena i toppklass i Örnsköldsviks inre hamn där både boende och publik kan följa tävlingarna på första parkett är fantastiskt, säger Pär Janson, ordförande i arrangörsklubben Örnsköldsviks segelsällskap.

I allsvenskan möts allt ifrån Sveriges allra vassaste seglare med OS- och VM-meriter till mer lokala klubbseglare och hårdsatsande ungdomar. I Oxelsundslag i kommande omgång seglar exempelvis Josefin Olsson (sexa på OS i Rio i Laser Radial). Och förra omgången fick den rutinerade världsmästaren i matchracing, Björn Hansen från KSSS, kämpa hårt för att hålla GKSS ungdomsbesättning bakom sig.

Helgens väderprognos talar om temperaturer mellan 11 och 17 grader, inget regn och växlande vindar på 1-5 m/s.

Allsvenskan avgörs i fyra deltävlingar. Efter Örnsköldsvik arrangeras årets sista omgången i Gottskär utanför Göteborg 7–9 september.

De som inte har möjligheten att se seglingarna på plats, kan istället sitta hemma framför datorn och följa kampen via SAP Sailing AnalyticsSeglarförbundets hemsida och på Facebook. Eller så följer man seglingarna via Mittmedia som sänder live alla tre tävlingsdagarna:

https://www.allehanda.se/artikel/sport/segling/mittmedia-livesander-allsvenskan-i-segling-kop-sandningarna-spm-pay-per-view-har

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info