Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Allsvenskan 2018 avslutas i Gottskär

07 SEP 2018 11:32
I helgen (fredag till söndag) avgörs sista omgången av Allsvenskan i segling i Gottskär utanför Göteborg. I toppen har KSSS en bra chans att ta hem det allsvenska guldet för andra året i rad och för tredje gången totalt.
  • Skapad: 07 SEP 2018 11:32

Runt nedflyttningsstrecket är det desto tuffare och många lag kämpar för att slippa åka ur.

KSSS leder och har vunnit två och kommit tvåa en gång i de tre omgångar som hittills seglats under 2018. Till helgen skickar stockholmsklubben ett rutinerat gäng med Patrik Forsberg, Sandra Sandqvist, Lukas Bergman och Anders Mårtensson.

- Vi ser fram emot roliga och lärorika seglingar och hoppas kunna bidra till att KSSS vinner Allsvenskan, säger skepparen Patrik Forsgren.

Men det finns mycket mer att kämpa om än guldet. De fyra bäst placerade lagen får chansen att representera Sverige i Champions League.

- Vi ser verkligen fram emot finalen av 2018 års Allsvenska. Kanske blir KSSS svår att slå i toppen men därefter är det inte alls avgjort vilka som placerar sig och tar en semifinalplats i Sailing Champions League 2019, säger Isabelle Lindsten från Svenska Seglarförbundet. 

Längst ner i tabellen är det fyra lag som får lämna Allsvenskan och fyra ”nya” lag från division I-serierna flyttas upp till nästa år. Runt det nedflyttningsstrecket kommer det att bli en tuff kamp i helgen. Många lag är inblandade i den striden.

Från arrangörsklubben – SS Kaparen – är man redo för årets kappseglingshelg och väderprognosen lovar bra med vind – och lite sol och lite regn.

- Det har varit ett intensivt arbete, men hela klubben ställer upp bakom eventet och med ett fullspäckat program, både på vattnet och inte minst på land, så kommer vi kunna erbjuda en fantastisk helg för alla deltagare och besökare. Vi har även en storbildskärm och ett publiktält om vädret skulle visa sig från sin sämre sida, säger projektledaren Thomas Hansson Mild.

Seglingarna sänds live via Facebook. 

Se resultat och tracking via SAP Sailing Analytics.

Skribent: Mats Olsson

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info