Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

KSSS sjua i Champions League-finalen

03 SEP 2018 09:41
Det blev en sjundeplats för Björn Hansen och hans rutinerade besättning när Champions League-finalen avgjordes i snöblandat regn, några få plusgrader och lätta vindar i den schweiziska alpmetropolen, S:t Moritz, i helgen.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 14:28

- Det är med blandade känslor vi lämnar S:t Moritz och Champions League-finalen. Vi blev bästanordbor och vi gjorde det bästa svenska resultat under tävlingens femåriga historia. Dock har vi en lite sur eftersmak då vi hade våra chanser att knipa de fyra poäng som räckt för att ta oss till final där de fyra bästa gjorde upp om medaljerna, säger Björn Hansen och fortsätter:

- Det har varit otroligt lätt vind och svårseglat, men det är lika för alla. De lätta besättningarna gick riktigt bra. Vi är dock otroligt revanschsugna och har redan startat planeringen för nästa säsong.

I besättningen ingick förutom Björn Hansen även Mathias Hermansson, Pontus Meijer och Mathias Bredin.

Segern gick till Circolo della Vela Bari från Italien som nu kan kalla sig Europas bästa kappseglingsklubb. Tvåa blev Société Nautique de Genève från Schweiz och trea kom tyska Wassersport Verein Hemelingen. Totalt deltog 31 besättningar i finalen.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info