Hoppa till sidans innehåll

Final i Champions League

31 AUG 2018 08:31
I helgen avgörs årets Champions League-final då Europas 32 bästa kappseglingsklubbar möts i den schweiziska sportmetropolen S:t Moritz. De svenska färgerna försvaras av KSSS`rutinerade besättning med matchracingvärldsmästaren Björn Hansen vid rodret.
  • Skapad: 31 AUG 2018 08:31

- Det har gått helt OK hittills. Vi ligger tvåa, dock med ett race mindre seglat. Så efter det kommer vi ligga mellan andra och åttonde plats beroende på hur det går. I helgen ska det bli snöblandat regn och dåligt med vind. Tyvärr försvann vårt bagage på flyget så vi har inte så mycket kläder att segla i, berättar Björn Hansen.

KSSS-laget består av Björn Hansen, Mathias Hermansson, Pontus Meijer och Mathias Bredin som via seger i Allsvenskan 2017 samt kvalet i St. Petersburg tagit sig till finalen i Schweiz.

- Vi har varit här tidigare men då handlade det om matchracing. Vi vet hur nyckfulla vindarna kan vara på S:t Moritzsjön. Förutom att vara på tårna hela tiden, så krävs en del tur och mycket tålamod. Vi har som mål att komma på pallen men vi är också ödmjuka inför uppgiften och vi vet att det kommer att bli tuffa seglingar mot starkt motstånd, berättar Mathias Bredin.

Lake S:t Moritz är en annorlunda kappseglingsarena på 1 800 meters höjd i de schweiziska alperna. Sjön är cirka 1,6 km lång och 600 meter bred. Väderprognosen för helgen ser ut att ge seglarna något att bita i. Temperaturen kommer att ligga mellan noll och två plusgrader. Det ska bli ihållande regn med inslag av snö och det kommer att blåsa växlande vindar mellan en och två m/s. Men Björn Hansen konstaterar bara med en axelryckning:

- Det är lika för alla.

 

Tävlingsformatet är korta seglingar nära land med åtta arrangörstillhandahållna J/70-båtar, det vill säga liknande upplägg som i Allsvenskan. Regattan avslutas med finaler på söndag för de fyra bästa klubbarna.

 

Läs mer på www.sailing-championsleague.com

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info