Hoppa till sidans innehåll

Halmstads Segelsällskap till final i Sailing Champions League

14 SEP 2016 15:39
Europas 24 bästa seglingsklubbar möts i finalen av Sailing Champions League i Porto Cervo på Sardinien i Italien den 22 till 25 september och tre svenska klubbar har nu kvalificerat sig.
  • Skapad: 14 SEP 2016 15:39

Halmstads Segelsällskap är med bland de tävlande klubbarna efter semifinalen tidigare i år i St. Petersburg, där laget bestod av skippern Anders Hellekant, 48 år samt hans tre barn Rebecca 20, år, Christoffer 18 år samt Alexandra 16 år.

– Att klubben genom familjen Hellekants insatser i semifinalen i Ryssland lyckas få ett wildcard till finalen på Sardinen, med alla meriterade seglare och klubbar, är inget annat än fantastiskt, säger klubbens ordförande Folke Berntsson.

Halmstads Segelsällskaps miljoninvestering på Allsvenskan i segling, där klubben bland annat köpte in två nya J/70-båtar för att satsa på det nya seglingsformatet och samtidigt blåsa nytt liv i kappseglingen i Halmstad, ger redan nu resultat som imponerar.

– Vi har försökt bredda kappseglandet på hemmaplan och få med fler yngre kappseglare och kvinnor och är otroligt nöjda med att HSS tillhör de bästa klubbarna i landet i Seglingsallsvenskan, säger Folke Berntsson, ordförande i Halmstads Segelsällskap.

Finalen i Sailing Champions League arrangeras av anrika Yacht Club Costa Smeralda och konceptet följer samma upplägg som under Seglingsallsvenskan: det vill säga många seglingar på korta banor i snabba J/70-båtar  - och det är klubbarna som gör upp om guldet. Förutom Halmstad Segelsällskap så representeras Sverige också av Allsvenskan Seglingsvinnare 2015 nämligen Kungliga Svenska Seglesällskapet. Samt Värmdö Jolleseglare som också seglarde till sig en plats på kvalet i St. Petersburg.

Lycka till önskar vi från Allsvenskan Segling!

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info