Hoppa till sidans innehåll

Halmstads Segelsällskap storsatsar inför Allsvenskan

20 APR 2016 10:21
Med två nyinköpta J/70 som klubb-båtar är förväntningarna på seglingssäsongen 2016 höga i Halmstads Segelsällskap. 2015 slutade klubben på en fjärde plats i Allsvenskan i Segling – efter en rafflande serie där det in i det sista var oklart vilken klubb som skulle vinna totalt.
  • Skapad: 20 APR 2016 10:21

Med två nyinköpta J/70 som klubb-båtar är förväntningarna på seglingssäsongen 2016 höga i Halmstads Segelsällskap, HSS. Klubben slutade 2015 på en fjärde plats i Allsvenskan i segling – efter en rafflande serie där det in i det sista var oklart vilken klubb som skulle vinna totalt.

– Halmstads Seglingssällskap beslöt sig efter framgångarna i Allsvenskan att starta ett projekt för att främja segelsporten och ytterligare stärka klubbkänslan. I vintras beslutade HSS därför att satsa runt en miljon på projektet och att köpa in två helt nya båtar till klubben och i maj levereras båtarna, säger Folke Berntsson som är ordförande i HSS.

Seglingsallsvenskan, som hämtat inspiration från tyska Segel-bundesliga och danska Sejlsportsligan, är ett nytt kappseglingskoncept med korta banor nära land, i snabba J/70-båtar. 2015 deltog 18 klubbar i Allsvenskan och det genomfördes totalt 123 race. Det är klubbarna - och inte de individuella seglarna – som gör upp om vilken klubb som till slut bärgar guldet. 

Med beslutet att satsa på två nya J/70 vill Halmstads Segelsällskap placerat sig i framkant av de svenska klubbar som satsar på kappsegling och HSS ser stora möjligheter med Allsvenskan i segling.

– Vi nappade också tidigt på idéen om ett samarbete med Svenska Seglarförbundet. Det är väldigt roligt att klubben kan göra det här. Vi tror verkligen på konceptet och tycker att det är ett bra sätt att lyfta fram seglingen bland såväl ungdomar som äldre, vana kappseglare och övriga medlemmar, säger Folke Berntson.

Premiären för Allsvenskan 2016 sker i Motala (20-22 maj). Sedan arrangeras Allsvenskan i Ekerö (10-12 juni), Malmö (12-14 augusti) innan avslutningen i Göteborg (2-4 september).

– Vi hoppas kunna försvara vår fina placering från 2015 och har inför årets säsong satt ihop ett lag med bra mix mellan unga och gamla seglare. Yngst i laget är 18 år och den som är äldst är 70 år, säger Folke Berntsson.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info