Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Persson

Cape Crow imponerar under Allsvenskans första dag

20 MAJ 2016 20:29
Cape Crow Yacht Club imponerade när årets Allsvenskan Segling drog igång på fredagen. Första dagen av första omgången seglades i Motala i mestadels lätta vindar, tunt regn och kylig temperatur.
  • Skapad: 20 MAJ 2016 20:29

Men det var ändå inget fel på humöret hos de 18 lagen som tränat hårt under våren och var glada att serien äntligen kommit igång. Det var övervägande lätta vindar i Motalaviken. Ibland ner mot 1 m/s - men i vissa byar kunde det blåsta upp mot sju m/s och regna rejält.

Cape Crow Yacht Club från Hönö utanför Göteborg trivdes i det gråa vädret och imponerad genom att vinna sina samtliga tre race – trots att laget är nykomlingar i årets Allsvenska. Närmaste efter följde de två topplagen från i fjol, KSSS och Ekolns Segelklubb, som båda hade varsin första, andra och tredje plats i de tre racen.

Totalt hanns det med nio race under fredagseftermiddagen och nu väntar en lördag med många race – troligen i liknande förhållanden, dvs övervägande lätta vindar. Årets första deltävling i allsvenskan avslutas sedan på söndag eftermiddag

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info