Hoppa till sidans innehåll

Sotefjorden SS

02 SEP 2016 20:14
Allsvenskan Seglings sista deltävling är igång i Göteborg. I helgen avgörs vilket klubblag som får representera Sverige under Sailing Champions League 2017. Under första dagen seglades tre fulla omgångar.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2016 22:19

Göteborg bjöd på fina vindförhållanden när startskottet för den sista deltävlingen i Allsvenskan Segling gick vid lunchtid idag torsdag. Det lag som imponerade mest och seglade säkert var Sotefjoden SS som kämpar för att hålla sig kvar i Allsvenskan Segling utan att behöva kvala. De tre klubblag som hamnar sist i den sammanlagda tabellen kommer nämligen att behöva segla kvalet som går i Båstad 7-9 oktober.

- Riktigt kul att vi äntligen kan leverera. Vi har haft en riktigt tung säsong hittills med skador och lag som inte kunnat träna tillsammans. Helgens lag seglade mycket under fjolåret och visade direkt att SFS fortfarande kan slåss i allsvenskan. Säger Peter Johansson lagkapten i Sotefjoden SS. 

Sedan KSSS från Stockholm råkat utför några kostsamma misstag drar Cape Crow YC ifrån i toppen. Cape Crow YC som avslutade dagen fint med att vinna sitt sista race. Även Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb har seglat väldigt bra och är med och hugger i toppen med två vinster.

Här hittar ni alla resultat: https://swedishleague2016.sapsailing.com/

Mer information på www.allsvenskansegling.se

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info