Hoppa till sidans innehåll

Kullavik leder i Motala

21 MAJ 2016 22:10
Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb är i ledningen efter andra dagen av första omgången i allsvenskan som avgörs i Motala i helgen. Men det är oerhört jämnt i toppen och KSSS skuggar på samma poäng.
Nu väntar en stenhård avslutning på söndagen.
  • Skapad: 21 MAJ 2016 22:10

Kullavik har verkligen fått till en bra mix i sin besättning där Marcus Westerlind (OS seglare i 470 1996) och Oskar Angervall (två Americas cup-projekt med Victory Challange, plus seger i Match Cup Sweden) står för rutinen, medan 15-åringarna Elin Nordin och Samuel Fridriksson står för ungdomlig entusiasm och respektlöshet.

- Det är så här vi i Kullavik vill köra allsvenskan. Två rutinerade och två ungdomar. Det blir en fantastisk kunskapsöverföring, säger Marcus Westerlind och fortsätter:

 - Idag hade vi verkligen maximal utdelning i de fem racen vann vi fyra och blev tvåa i ett – och då ledde vi ändå när vi blev tvåa. Men på sista länsen i det racet blev vi lite för passiva och KSSS kunde segla förbi. Men på det hela taget är vi extremt nöjda med dagen.

KSSS har också skickat ”ungdomar” till de Allsvenska seglingarna i Motala. Erik Skoting är med sina 26 år äldst ombord. De andra tre är Jacob Lundqvist (24 år), Linnea Floser (23 år) och Oscar Lundqvist (22 år).

Trots sin ungdom seglar de rutinerat och utan respekt. De må vara ett ungt lag men de har alla en gedigen jollebakgrund inom framförallt optimist, e-jolle och laser. På senare år har de dock testat lite kölbåt på olika håll, bland annat har de seglat Farr30, X-35, match racing och nu slutligen lite J/70.

Motalaviken var bjöd idag på fina förhållanden med sol och till en början riktigt stadig vind. Den vind som var runt 3-5 m/s på förmiddagen avtog dock allt mer ju längre dagen led och i slutet va det riktigt klurigt att hitta vindstråken. Trots det var det en tuff kamp på sjön med många tajta dueller.

Efter Kullavik och KSSS jagar nykomlingarna Cape Crow Yacht Club från Hönö (trea) och Ekolns Segelklubb från Uppsala (fyra) som var tvåa i fjolårets allsvenska. Femma är en annan nykomling, Segelsällskapet Kaparen från Gottskär och Kungsbackafjorden.

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info