Hoppa till sidans innehåll
Foto: Otto Hamel KSSS besättning på Grötö, Mathias Bredin, Magnus Woxén, Emil Järudd och Julius Hallström, säkrade totalsegern i Allsvenskan Segling 2015.

KSSS vinnare av Allsvenskan 2015 efter nagelbitande upplösning

31 AUG 2015 11:33
Det var inte avgjort förrän den allra sista seglingen på söndagen vilken klubb som skulle stå som totalvinnare i Allsvenskan Segling 2015. Nervositeten bland topplagen var påtaglig, men till slut stod ändå KSSS högst upp på pallen.
  • Skapad: 31 AUG 2015 11:33

Framförallt stod slutstriden mellan Ekolns Segelklubb, ESK, från Uppsala och Kungliga Svenska Segelsällskapet, de låg inför sista omgången av seglingar på samma poäng. ESK var tvungna att vinna sin sista segling för att ta totalsegern, men tjuvstartade tyvärr och kom då en bra bit efter Långedrags Segelsällskap, som avslutade med en vinst.

Båda dessa topplag har nu kvalificerat sig till Sailing Champions League, som arrangeras på Sardinien 18 – 20 september. Där får de möta topplagen från andra länders nationella ligor och konkurrensen kommer att vara stenhård.

För de tre klubbar som placerade sig längst ned i Allsvenskatabellen, Lerums Segelsällskap, Team Jungfrusund Ekerö Båtklubb och Trälhavets Båtklubb, väntar nu ett återkval i oktober. Där får de möta 15 nya klubblag, som vill in i Allsvenskan inför 2016.   

Kungliga Svenska Segelsällskapets lag bestod under Allsvenskan 2016 av:
Mikael Lindqvist
Ingemar Sundstedt
Sandra Sandqvist
Rodney Arden
Jim Rotsman
Daniel Winberg
Henrik Grape
Henrik Sund
Magnus Woxén
Mathias Bredin
Emil Järudd
Julius Hallström

Se resultatlistan från deltävling 3 på Grötö här.

Se den totala Allsvenskatabellen här.

Följ Allsvenskan Segling via Facebook här.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info