Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Rahm Tuffa förhållanden på deltävling 2 i Malmö för Trälhavets Båtklubb.

Allsvenskan Seglings deltävling 2 i Malmö är igång

14 AUG 2015 20:15
Den andra deltävlingen av Allsvenskan Segling pågår just nu i Västra Hamnen, Malmö. Första start gick kl. 14.00 på fredagen, som bjöd på strålande solsken och kraftiga, byiga vindar.
  • Skapad: 14 AUG 2015 20:15

De 17 deltagande klubblagen hade tidvis svårt att bemästra den struliga och hårda vinden, i vissa byar blåste de över 15 m/s, men tre hela omgångar kunde genomföras. Det var spektakulär segling med höga hastigheter på undanvindarna och många båtar som stod på högkant.

De som behärskade förhållande allra bäst var Ekolns Segelklubb från Uppsala, de vann alla sina tre kappseglingar, tätt följde av Långedrags Segelsällskap från Göteborg. Stockholms 606-Klubb seglade också väldigt bra och vann sina två föra seglingar, men tjuvstartade i det tredje racet och rasade därmed i resultatlistan till en sjua.

Imorgon lördag fortsätter seglingarna, första start går redan kl. 9.00 och kappseglingarna håller på hela dagen fram till ca 18.00. Ambitionen är att kunna genomföra 45 seglingar innan prisutdelningen på söndag eftermiddag. Väderförutsättningarna för detta är goda, då vinden verkar stå sig hela helgen.

Via SAP Sailing Analytics kan man följa seglingarna även om man inte har möjlighet att var på plats vid Scaniaplatsen, Västra Hamnen. Följ denna länk: http://allsvenskan2015.sapsailing.com/gwt/Home.html?# 

Ligatabellen och resultaten från varje kappsegling finns här.

Listan över de som ingår i klubbarnas besättning finns här.

Följ även Allsvenskan Segling via Facebook här.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info