Hoppa till sidans innehåll

Nästa generations KSSS-kappseglare testade sprintsegling

27 MAJ 2020 18:00
32 optimistseglare från KSSS testade att segla sprint i klubbens C55or på Baggen i helgen. Under ledning av Niklas Edler, som också är lagkapten för KSSS lag i Allsvenskan drillades de unga seglarna i formatet sprintsegling.
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2020 18:00

Text: Anders Bengtsson, KSSS Foto: Martin Wigforss, KSSS

Helgen 23-24/5 hade KSSS organiserat en lite annorlunda segling där klubbens optiseglare fick köra sprintsegling under ledning av Niklas Edler med flera. Med bra seglingsförhållanden kunde man utanför KSSS klubbhus i Saltsjöbaden se ett antal C55or som kappseglande i korta heat. I båtarna satt flertalet av klubbens röda och svarta optiseglare som hade delats in i jämna lag av tränarna. Baggen bjöd på tidvis ganska tuffa förhållanden. Seglarna som nu både skulle hantera ett nytt redskap, en annan tävlingsform samt komma in i att segla ihop som besättning skötte det hela med bravur. Förberedande träning genomfördes hela lördagen med två pass där man gick in för en genomgång efter första passet och sedan  kunde gå ut igen och förbättra sig efter den feedback som man fått av Niklas och tränarna.

Under söndagen så genomfördes kappseglingen C55-sprinten, under seglingsledare Fredrik Liljegrens ledning, där nu lagen fick fick testa det Allsvenska formatet under skarpa förhållanden. Det var imponerande att se hur fort dessa unga seglare både anpassat sig till båt och besättningsroller, men inte minst sprintseglingen. Det var hårda fighter ute på banan och det var både tuffa rundningar och små marginaler vid malgångarna. Tränarna, som för dagen agerade domare, hade mycket att göra.

- Det är verkligen fantastisk klubb vi har där vi har fantastiska möjligheter, duktiga seglare och båtar så att vi kan genomföra dessa event, säger Niklas Edler

- Att få ha 32 duktiga optiseglare som varit ute och på ett imonerande sätt kört bra sprintsegling har varit grymt kul och det lovar gott för framtiden. Det här måste vi göra om, avslutar Niklas.

Helgens event avslutades med prisutdelning där man inte bara korade en vinnare utan även bästa lagnamn som hade röstats fram på Facebook.

Vinnande lagnamn gick till laget: C u Later som bestod av Alexander Forssén, Samuel Kaplan, Julius Graudums.

Vinnare av C55-sprinten blev lag: Jalla Jalla som bestod av Alexander Melin, Holger Swärd, Oscar Wetter och Erik Sjöblom.

Skribent: Anders Bengtsson

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info