Hoppa till sidans innehåll

Martin Pålsson SM-vinnare i Drake

25 AUG 2020 16:13
I helgen genomfördes SM i Drake som arrangerades av Marstrands Segelsällskap. Trots utmaningar med hänsyn till Covid-19 gjorde MSS ett fantastiskt jobb med nio genomförda race i hårda vindar, där Martin Pålsson med crew tog sitt åttonde SM-guld.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2020 16:13

Text: Search Magazine

Vid första start på lördagen var det upp mot 12 m/s och höga vågor ute på Älgöfjorden och stora fronter med vind passerade under dagen. Både båtar och besättningsmedlemmar fick testa gränserna och Martin Pålsson berättar via telefon att en av hans fördäckare till och med ramlade överbord i tuff kamp innan mål jämte dansken Lars Hendriksen. Trots den tuffa vinden blev det sex kvalrace seglade och sju timmar på vattnet innan deltagarna kunde delas upp i guld och silvergrupp inför söndagens finalrace.

På söndagen var det inget undantag och förutom lite mindre vind mitt på dagen (men fortfarande 8 m/s +) så blev det fina seglingar ute på Marstrandsfjorden. För Martin Pålsson, Peter Lindh och Thomas Wallenfeldt blev det fight in i det sista för att försvara SM-guldet och knipa det för femte gången på rad. Hendrikssen och Pålsson slutade på samma poäng men eftersom Hendrikssen inte är svensk blir det inget SM-guld till honom men likväl en fin trofé i ”Drakskeppet” att ta med hem till Hellerup Sejlklub.

Vi ringde Martin för att höra vad som gör att de fortsätter att vinna och vad hemligheten är.

- Vi har mycket erfarenhet ombord och sedan 2010 har jag tagit in fler seglarkompisar och vi är ett gäng som tar vår segling på stort allvar. Tillsammans vill vi vinna mästerskap och trots att vi bara är tre stycken ombord när vi tävlar är det alltså fler runtom som gör teamet. Under åren har vi mixat besättningen utefter allas förutsättningar och vi kan lita på att våra lagkamrater ger sitt yttersta.

- Jag vill även passa på att tacka MSS för en oerhört bra sommar jämte ett väl genomfört SM trots svårigheterna. Tack vare att vi skapade en WhatsApp-grupp har vi fått mycket träning under vår och sommar där 12-14 nya besättningar har kommit till västkusten vilket är jättekul. MSS har fått Drake att kännas som en liten och smidig jolle jämfört med den lite otympliga men ack så roliga båt den är. Vi ser fram emot nästa sommar när Dragon Gold Cup kommer arrangeras av MSS, GKSS och Svenska Drakklubb här på Marstrand där nära 100 båtar förväntas komma.  

Foto: Anders Östlund 

Topp fem:

1. DEN 138 Lars Hendriksen

2. SWE 375 Martin Pålsson

3. SWE 397 Henrik Jörhov

4. SWE 345 Jan Secher

5. SWE  341 Jonas Wahlström

Skribent: Rebecca Netzler/Search Magazine
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info