Hoppa till sidans innehåll

Hård vind på Marstrand

02 JUL 2020 18:29
Match Cup på Marstrand rivstartade på torsdagen med Nordea Womens Trophy. Favorittippade Anna Östling stod som segrare för dagen som bjöd på vind upp mot 16 m/s och runt tre meter höga vågor.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2020 18:29

Anna Östling och hennes besättning tog hem flest poäng i dagens sju race och är därmed säkrad till lördagens semifinal. 

Det var sex besättningar som tog sig ut på havet utanför Marstrands – fyra har nu tagit sig vidare till lördagens semifinaler: Anna Östling, Johanna Bergqvist, Klara Wester och Sanna Mattsson.

Johanna Bergqvist startade dagen med två raka segrar tätt följt av Anna Östling och Klara Wester. Under eftermiddagen tog det fart för Östling som slutade på 34 poäng. 

– Jag är lite darrig, adrenalinet är fortfarande i kroppen. Det kom en sådan riktig vindby att vi knappt kunde hålla i oss, säger Östling och fortsätter:

- Det är sådan lycka i kroppen att får segla efter ett sådant här konstigt år. Vi njuter av att vara här och allt är så härligt. 

På grund av rådande pandemi startade seglarveckan annorlunda i år. Ett till synes ganska tomt Marstrand utan kringliggande aktiviteter och evenemangsområde. Istället var det fullt fokus på segling.

– Det känns som man tagit sitt ansvar och stannat hemma i år. Vi vill inte bidra till smittspridning och önskar därför ingen publik på plats. Istället uppmanar vi alla att följa tävlingarna via C more och Sportkanalen. Dagens race har varit actionfyllda och gjorde sig grymt bra på TV, säger Marcus Dunér, evenemangsansvarig. 

Imorgon fredag är det dags för herrarna att göra upp i fleet race följt av semifinal och final på lördag.

 

Resultat fleet race Nordea Womens Trophy:

Anna Östling 34 poäng

Johanna Bergqvist 32 poäng

Klara Wester 28 poäng

Sanna Mattsson 24 poäng

Clara Svensdotter 17 poäng

Linnea Floser 12 poäng

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info