Hoppa till sidans innehåll

Aktivitetsstöd för sommarens aktiviteter

10 AUG 2020 09:30
Alla klubbar som bedriver verksamhet för barn och ungdomar har möjlighet att söka aktivitetsstöd för dessa aktiviteter, i vissa kommuner finns detta även för +65 deltagare. Här hittar du några tips för en smidig ansökan.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2020 09:37

Vad är LOK-stöd? 
Förkortningen LOK står för lokalt aktivitetsstöd, och avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn/ungdomar mellan 7-25 år (för deltagare med funktionsnedsättning finns ingen övre åldersgräns). 

Vad är knepen för att underlätta administrationen och få ut så mycket som möjligt? 
- Lägg in alla medlemmar i IdrottOnline-registret.
- Skapa grupper och aktiviteter så tidigt på säsongen som möjligt. Ofta vet ni i klubben vilka träningsgrupper och seglarskolekurser som är aktuella för säsongen.  
- Lägg in deltagarna (för träning och seglarskola) i respektive grupp efter hand de kommer in och tillsätt en eller två ledare för gruppen. 
- Skapa och aktiviteter så tidigt som möjligt och passa även på att göra dem synliga i kalendern på hemsidan (om klubben använder IdrottOnline-hemsida). Det blir tydligt och informativt för alla vad som är på gång i klubben. Exempel från Malmö Segelsällskap
- Be ledarna ladda ner IdrottOnline-appen och be dem checka av närvaro vid varje tillfälle.
- Redovisa aktiviteterna löpande under säsongen.Sitt inte den 24e och försök att komma ihåg vem som var ledare för vilket tillfälle i somras och vilken deltagare som var på plats och inte. Får man rutin på detta blir arbetsbelastningen bättre fördelad och på tränings/seglarskoleansvarig så mycket mindre. 

Visste du att... 
- Vissa kommuner har även LOK-stöd (eller liknande aktivitets/verksamhetsbidrag) för deltagare +65år.
Detta gäller för kommunerna Berg, Bollebygd, Båstad, Finspång, Grums,  Helsingborg, Härnösand, Hörby, Leksand, Lidköping, Malmö, Mark, Orust,  Sorsele, Sotenäs, Strömstad, Sundbyberg, Svalöv, Tjörn,  Trosa,  Valdemarsvik,  Vilhelmina, Västervik och Ystad (med reservation för felinformation). Hör av er till kommunens fritidsavdelnig och fråga!  
- Om ni ansluter klubben till Fortnox kan ni hantera fakturor och betalning direkt kopplat till seglarskole- eller träningsgruppen. 

Och missa inte att...
- Söka stöd för paraseglare även som är äldre än 25år. För deltagare med funktionsnedsättning finns ingen övre åldersgräns. 
- Redovisa när ni faktiskt är två ledare, den extra ledaren ger både mer ekonomisk utdeling och ofta bättre verksamhet då varje deltagare får mer tid med ledaren. 

Vilka aktiviteter kan föreningen söka LOK-stöd för? 
LOK-stöd kan sökas för träning, tävling (när träningsgruppen är på tävling tillsammans med en ledare) och annan idrottsrelaterad verksamhet såsom seglarskola. 
Minst 75% av ansökan ska vara idrott, det vill säga segling eller annan fysisk aktivitet i samband med segling. Övriga 25% kan vara aktiviteter som är bra för föreningens idrott, vilket skulle kunna vara teambuildning-dagar, prova-på aktiviteter, materialdagar, grillkvällar eller något annat som träningsgruppen gör tillsammans. 

Verksamhetsn som genomförst 1januari-31 juni ska redovisas senast 25 augusti, för tiden 1juli-31 december sker redovisningen senast 25 februari.   

Läs mer om LOK-stöd här
Behöver ni hjälp, kontakta RF´s LOK-stöds support  

Skribent: Emelie Lindström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info