Hoppa till sidans innehåll

U25 projekt: ensamseglarna

01 SEP 2020 08:05
När man är ensam i sin klubb i sin ålder eller båtklass kan det vara lätt att tappa motivationen. Detta ville Alexander Hargefors från Karlstads Kappseglingsförening ändra på och sökte projektbidrag från Svenska Seglarförbundet.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2020 15:17

Bild: Zoom8-jollar under JNOM i Båstad 2018. Foto: Sailing Båstad

På SeglarTräffen i november 2019 utlystes ungdomarnas egen utmaning. Perioden för satsningen är 1 februari - 30 september 2020 och ett 15-tal ansökningar har kommit in.

Även om det var en ganska kort ansökningsperiod så kom det ett stort antal intressanta projektansökningar. Några projekt handlade om att rekrytera fler jämnåriga, andra hade målet att skapa gemenskap mellan seglarna i klubben.

Alexander Hargefors seglar Zoom8 och han döpte sin utmaning till ”Ensamseglarna”.

- Jag vill skapa möjlighet för ungdomar från olika klubbar, som inte har träningspartners, att få träna/utvecklas tillsammans, skrev Alexander i sin ansökan till U25-utmaningen. 

Under våren hade de två gemensamma träningar. Det är fem återkommande personer, från Karlstads KF, KKS Kristinehamn och Skoghalls BS som har varit med på träningarna men det finns fler potentiella seglare att värva. Alla är välkomna.
- Förra året var det tävling på Hammarö, då var vi två som deltog. Jag har aldrig seglat Zoom8 i Värmland där vi varit mera än tre personer. Oftast har jag varit ensam. Att vi fått med oss så många är över förväntan. Vi träffas, tränar ihop och håller kontakten med varandra när vi tränar på hemmaplan, säger Alexander.

Skribent: Emelie Lindström

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info