Hoppa till sidans innehåll

Tränarenkät för att utveckla utbildning och seglare

07 JUL 2020 08:00
69 tränare svarade under juni på förbundets tränarenkät. - Vår ambition är att skapa så goda förutsättningar för våra seglare som möjligt genom att förse tränare och ledare med bästa tänkbara verktygslåda, säger Jenny Axhede, utbildningskoordinator.
  • Skapad: 07 JUL 2020 08:00

Att inspirera och få unga seglare att fortsätta segla och utvecklas, få barn att ha roligt på vattnet och sprida seglingsglädje var några av de svar som kom in i förbundets tränarenkät när frågan ställdes till tränare och instruktörer vad deras mål med sitt tränarskap är.

Förbundet jobbar med att sammanställa och lyfta fram utbildning och ville ta reda på vilka behov som finns ute i klubbarna och inom de olika klassförbunden samt vad för material och kurser som tränare och ledare använder sig av idag.

Enkätsvaren med utförliga kommentarer ger ett bra underlag för att utveckla och förvalta utbildningsarbetet inom förbundet.
- Vi har fått material att jobba med över tid men även insikter i utvecklingsbitar vi kan förbättra med enklare medel och ganska direkt, säger Jenny Axhede.

Enkäten skickades ut till ledare, tränare och instruktörer och låg ute under två veckor. 69 registrerade svar kom in.
- Alla svar har hanterats anonymt och kommer att vara en grund för hur vi ska kunna spetsa förbundets utbildningar. Vi vill tacka de svarande för att de medverkade och för att de för Svenska Seglarförbundet framåt, säger Jenny.

Åtgärder på kort och lång sikt
Inledningsvis kommer arbetet att fokusera på att göra utbildningstrappan mer tillgänglig och framför allt belysa fortbildningsmöjligheter på förbundets webb.
- Vi använder förbundets webb och där fliken Utbildning för att kommunicera till instruktörer och tränare. Om du saknar något får du gärna ge feedback till This is a mailto link, säger Jenny.

Steg två i utvecklingen kommer att vara att genomföra ett seminarium för instruktörer och tränare för att samla alla från seglarskoleinstruktörer till landslagstränare för att utbyta erfarenheter och fortbilda oss tillsammans.
- Vi ser att en gemensam syn på ledarskap i segling är viktig för att vi tillsammans ska kunna föra svensk segling framåt. Både för den elitsatsande och fritidsseglaren.

I enkäten togs det även upp möjligheten och fördelar och nackdelar med mentorskap för ledare emellan, vilket vi också fått mycket input om.    
- Vi kommer att jobba vidare med denna möjlighet och förhoppningsvis kunna starta igång ett projekt för mentorskap inom 1 år.

Seglingens Ledarskap Grund är en viktig kurs för att främja möjligheten till samsyn inom seglingen.
- Många tränare och instruktörer har startat sin utbildningsresa redan innan Seglingens Ledarskap Grund (tidigare kallad Plattformen) fanns tillgänglig, därför rekommenderar vi, nya som gamla ledare att uppdatera med denna kurs, avslutar Jenny.

Läs sammanfattningen av enkätresultatet här.  

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info