Hoppa till sidans innehåll

Lagstifta om körkort för vattenskoter

09 JUL 2020 12:30
Svenska Seglarförbundet har tillsammans med Svenska Båtunionen och Svenska Kryssarklubben gått ut med en gemensam debattartikel där man vill se obligatoriskt båtkörkort för vattenskoter och båtar över 35 knop.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2020 14:55

Syftet med debattartikeln som går ut gemensamt från de tre båtorganisationerna som tillsammans har drygt 300 000 medlemmar, är att visa att man är sampratade kring ett obligatoriskt krav på båtkörkort för alla som framför båtar inklusive vattenskoter som kan köras över 35 knop.

- Vi ideella båtorganisationer som arbetar för båtliv och med sjösäkerhet i våra föreningar, tar avstånd från alla former av buskörning som stör eller skapar osäkerhet på sjön. Det gäller såväl med vattenskoter vid stränder, småjollar i naturhamnar eller med snabba motorbåtar i trånga farleder. Vi är, precis som många idag, upprörda och bekymrade över vattenskotrarnas framfart. Men, vi tycker inte att enbart vattenskotrarna ska ha krav på obligatoriskt båtkörkort, utan alla motordrivna vattenfarkoster som kan köras snabbare än 35 knop, säger Peter Karlsson, Svenska Båtunionen.  

- Med den ökade kunskapen som ett obligatoriskt båtkörkort ger, både angående vilka regler som gäller på sjön samt den hänsyn som skall tas till natur- och djurliv, anser vi att detta är rätt väg att gå för att skapa en ökad säkerhet, säger Marie Björling Duell på Svenska Seglarförbundet. Vi vill att alla skall känna trygghet och glädje av att vara på sjön och att vi tar väl hand om vårt hav och alla våra sjöar.

Läs hela debattartikeln.

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info