Hoppa till sidans innehåll

JSM och elitseriestart för E-jollarna i Hjuvik

26 AUG 2020 12:23
Zoe Oppendries tog för andra året i rad hem JSM-guldet i E-jolle och Jonathan Llado tog titeln i killklassen när Elitserie och JSM arrangerades i Hjuvik under tuffa väderförhållanden. Elitserievinnare och klassmästare blev Axel Burlin.
  • Uppdaterad: 26 AUG 2020 12:23

I helgen seglades det Ejolle på Dana Fjord utanför Hjuvik. 75 tävlingssugna e-jolleseglare dök upp när årets första nationella segling i klassen genomfördes. 

För att Corona-säkra arrangemanget delades seglarna upp i två grupper på land där ena hälften utgick ifrån Hjuvik Båtklubb och den andra hade Hällsviks Båtsällskap som hemmahamn. På vattnet seglade man också gruppindelat på en trapetsbana.

Dana fjord bjöd på rejält med vind och stora goa vågor denna helg, en utmaning som de flesta av seglarna tog sig an med ett stort leende.  Lördagen började med väntan på land på grund av för mycket vind, men på eftermiddagen skickades seglarna ut och ett race genomfördes innan ett stort moln drog in från havet under race 2. Seglingen annullerades och seglarna tog sig in till land i kraftiga vindbyar, spöregn och mullrande åska.

Söndagen bjöd på fantastiska förhållanden med sol, hårdvind och stora vågor. 4 race genomfördes och sista racet avslutades med en riktigt kraftig vindby som blev en utmaning för seglarna. Efter seglingarna var det många trötta men nöjda seglare som packade ihop sina båtar på hamnplanen.

Vinnare av Elitserie 1 och Klassmästare 2020 blev Axel Burlin. Svensk juniormästarinna för andra året i rad blev Zoe Oppendries och juniormästerskapstiteln för killarna togs hem av Jonathan Llado Krensler.

Det är härligt att vara igång igen i e-jolleklassen detta speciella år och det är bra att vi inom seglingen hittat ett format för våra tävlingar som är säkert och funkar. Nästa hållpunkt för E-jolleklassen är Elitserie 2 i Sölvesborg 12-13 September.

Resultat

Skribent: Johan Burlin

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info