Hoppa till sidans innehåll

Hjuvik klart för final i Sailing Champions League

23 AUG 2020 22:00
I helgen avgjordes kvalet till Sailing Champions League-finalen på Lake Starnberg i Tutzing i södra Tyskland. Hjuvik och Stenungsund var bland de 23 klubbar som jagade en finalplats – och Hjuvik lyckades ta en.
  • Skapad: 23 AUG 2020 22:00

För första gången sedan starten 2014 avgjordes en Sailing Champions League-regatta i Tyskland. Och under rådande omständigheter, med reserestriktioner och andra begräsningar från olika länder runt om i Europa, hade arrangören fått fylla upp många av platserna med tyska lag. Totalt deltog 23 klubbar från tio länder. Och de slogs framför allt om de tolv första platserna som innebar en plats till finalen som avgörs i Porto Cervo på Sardinien 15–18 oktober. Och bland de tolv som lyckades ta en finalplats var inte mindre än åtta från Tyskland.

- Vi är nöjda med att vi lyckades med vår målsättning och tog oss till finalen, även om det var med minsta möjliga marginal. Det har varit väldigt svårt med extremt lite vind under hela helgen. Vi är inte vana vi det här. I Sverige så skulle man inte ens starta en tävling med så här lite vind, säger Johan Mossberg från Hjuvik och fortsätter:

- Det känns tryggt med en final på Sardinien. Där kan vi räkna med mer vind så nu ska vi hem och träna inför det.

Övriga som ingick i Hjuviks besättning, som slutade på tolfte plats, var Martin Nilsson (rorsman), William Holt och Herman Andersson. Och i Stenungsunds lag, som kom på 16:e plats, seglade Jonas Berntsson, Clara Svensdotter, Magnus Lundberg och Christer Sörvik.

- Det har varit kul att vara här även om det var tråkigt att vi inte nådde hela vägen fram till en plats i finalen. Det har varit extremt lite vind och vi västkustlag är inte så vana vid det. Det har istället gynnat de som seglar mycket på insjöar. Det ser man inte minst av att det är mest hemmalag i topp som är vana vid sådana här förhållanden, säger Clara Svensdotter.

Innan Coronapandemin slog till mot idrottsvärlden var planen att tre kvalomgångar och en final skulle ha seglats i Sailings Champions League under 2020. Till slut blev det bara en kvalomgång, som nu avgjorts i Tutzing. Finalen planeras att seglas i Porto Cervo på Sardinien. Sedan kommer även en finalomgång av Womens Sailing Champions League att seglas i Cascais i Portugal 23–25 oktober.

I finalen av Sailing Champions League kommer Hjuvik att få sällskap av KSSS som har en direktplats i finalen i egenskap av vinnare av Allsvenskan 2019.

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info