Hoppa till sidans innehåll

Historisk e-mästare korad

26 AUG 2020 16:01
Det första svenska e-mästerskapet i segling har avgjorts efter en spännande final över fem race. Den historiska vinnaren blev Fredrik Cygnaeus (Wild Cygn) som avslutade med två spikar.
  • Skapad: 26 AUG 2020 16:01

Fredrik tävlar till vardags för KSSS och har bland annat varit med och vunnit Gotland Runt Classic två gånger med familjen Saléns vackra klassiker ”Ballad”. Nu är han också den allra första vinnaren av svenska e-mästerskapet i segling.

Tvåa var Fredriks klubbkamrat i KSSS, Mathias Hermansson (Herminator@Voi) och trea kom Joakim Romell (Romell) från GKSS.

- Vi på Seglarförbundet tyckte att det var ett perfekt tillfälle, i dessa corona-tider, att testa det här med ett mästerskap i e-segling. Och deltagarna har varit oerhört positiva. Nu hoppas vi att det här är början på en årlig återkommande tävling – förslagsvis kanske på vintern då den ”vanliga” seglingen här i Sverige går på sparlåga, säger Isabelle Lindsten på Svenska Seglarförbundet och fortsätter:

- Vi är glada att inte mindre än 74 deltagare försökt kvala in till finalen där de 20 bästa gjorde upp om titeln. Och vi har haft deltagare från 13 år upp till 74 år. Men det har bara varit tre tjejer med, så vi behöver bli bättre på att  locka med tjejer på det här.

Till finalen hade en tjej lyckats ta sig och det var Nadine Kugel från Runmarö YC, som slutade på 15:e plats. Nadine är även en duktig seglare på vatten och i höstas fick hon motta Seglarförbundets utmärkelse ”Årets lyft” som delas ut till den som gjort en anmärkningsvärd bra insats på kappseglingsbanan med utgångspunkt från sin nivå.

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info