Hoppa till sidans innehåll

Fartfylld Grand Prix-premiär för 29er

14 AUG 2020 14:59
Malcom Björsson/Johan Bengtsson från GKSS seglade starkast när 29er klassen genomförde årets första Grandprix arrangerat av KSSS på Baggensfjärden. Tvåa blev Melker Brenton/Albert Norlén och trea Hedvig Liljegren/Linn Berntsson, båda KSSS.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2020 14:59

Text & bild: KSSS

Det var minst sagt full fart när 29er klassens första Grand Prix avgjordes på Baggen i helgen. Hela 20 besättningar deltog från hela Sverige och seglarna bjöds på strålande solsken och en för Baggen stadig vind på 3-6 m/s. Många fartfyllda race genomfördes många och det var många som var med och slogs om topplaceringarna.

Bäst lyckades göteborgsbesättningen Malcom Björsson/Johan Bengtsson från GKSS, andra och tredje platserna till KSSS båtarna med Melker Brenton/Albert Norlén och Hedvig Liljegren/Linn Berntsson.

Bland de rena tjejbåtarna var det två KSSS båtar på pallen med Hedvig Liljegren/Linn Berntsson på första plats och en tredje plats för Hanna Maurer/Ebba Berntsson.

29er klassen är en tvåmansjolle som seglas av tonåringar. Det är ca 50% tjejer och killar och flera seglar mixade besättningar. Hela gänget har ett mycket gott kamratskap som välkomnar nya seglare in i klassen. KSSS har en båt som man kan testa och bedriver träningar varje vecka under höst och vår.

Resultat

Skribent: KSSS

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer