Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Team Wings fyra på VM i Matchracing

14 NOV 2022 18:03
VM i Matchracing i Auckland, Nya Zealand blev en besvikelse för Team Wings. Efter förlusten i den tighta semin mot franska Pauline Courtoise som sen tog hem guldet, hade de svårt att ladda om och förlorade även matchen om bronset.
  • Uppdaterad: 14 NOV 2022 18:03

Bild: Team Wings blev VM-fyra och slutade trea på årets Women´s World Matchracing Tour

Cecilia Willison från Nya Zealand tog silvret och även bronset gick till värdnationen genom Megan Thomson. Pauline Curtois försvarade sin titel från 2021 och tog även hem toursegern för 2022. Det andra svenska teamet på VM, Team Bergqvist Matchracing slutade på åttonde plats.

- Aldrig har vi varit så nära en VM-final som igår. Tre semi-matcher mot FRA Courtois, första var 2 cm mellan båtarna i mål enligt målbåten. Andra vann vi och tredje bytte vi ledning flera gånger men ledde på sista länsen, litet misstag och hon gick i mål någon meter före. Allt detta i 60 graders skift och extrema tryckskillnader, säger Anna Östling i Team Wings och fortsätter:

- Känns tomt nu. Vi lyckades inte ladda om till bronsmatchen och nu vann Frankrike VM. Idrotten är underbar men också så brutal. Vi åker hem efter två veckor hemifrån utan medaljer och med blåmärken och ont överallt. Men ingen kan säga att vi inte gav allt hela vägen. Längesen vi seglade så här bra så många och långa dagar, avslutar Anna.

Resultat & info

Skribent: Marit  Söderström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info