Hoppa till sidans innehåll

Segla hemifrån genom e-segling

02 NOV 2022 09:18
Sätter väderförhållanden stopp från att ta oss ut i vattnet? Är det lågsäsong för oss? Är vi för långt ifrån närmsta sjö eller hav? Genom e-seglingsspelet "Virtual Regatta" har vi möjligheten att segla digitalt när vi inte kan segla i vatten.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2022 09:18

Virtual Regatta är ett e-seglingsspel som simulerar verkliga meteorologiska förhållanden samt dess påverkan på segelbåtar. Det är ett utmärkt verktyg vi kan utnyttja när väderförhållandena hindrar oss och våra elever från att ta oss ut i vattnet och träna. Genom mobilen, surfplattan eller datorn kan eleverna på ett säkert sätt lära sig hur vinden påverkar seglet och hur de kan navigera sig i olika förhållanden.

Utöver det ger det oss möjligheten att tävla offshore digitalt tillsammans med de som är ute i havet, men även inshore. För våra elever skulle det innebära att de kan träna på att segla banor och vänja sig vid tävlingsregler.

Svenska Seglarförbundet har börjat jobba med ett projekt kopplat till Virtual Regatta som heter ”DigiSail” där syftet är att se om man kan använda e-segling som ett verktyg att locka fler icke-seglare till seglingens riktiga värld ute på vatten.

Läs mer om DigiSail.

Men hur funkar det egentligen?

Via dator: För att spela det krävs endast att du går in på https://www.virtualregatta.com/en/ där du längst uppe hittar menyvalet ”Game” och väljer antingen ”Inshore” eller ”Offshore” beroende på vad du vill segla.

Via mobil/surfplatta: Ladda ner ”Virtual Regatta Offshore” och/eller ”Virtual Regatta Inshore” (beroende på vad du vill spela) via Play Store (android) eller App Store (Apple).

Route du Rhum

Route du Rhum är en regatta som startar i Saint-Malo i Frankrike och slutar i Guadeloupe i Karibien. Genom e-seglingsspelet Virtual Regatta Offshore kan du utmana soloseglarna! Medan de seglar i verkligheten och utsätts för vädrets makter på den 3 542 NM långa banan kan du bekvämt delta hemifrån via en smart telefon, platta eller dator. Det är dessutom gratis att delta!

Starten går söndagen den 6 november, kl. 13.00 och tävlingen pågår i ca 8 dagar över Atlanten. Du deltar genom att gå in på https://www.virtualregatta.com/en/offshore-game/ och klicka på Route du Rhum. Båttypen i spelet är IMOCA, använd kod: ssfrdr2022.

Skribent: Raul Fuentes
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info