Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Inspirerande i Marstrand

09 NOV 2022 17:18
Under höstlovslägret i Marstrand stod inte bara segling på agendan utan det varvades med inspirerande föreläsningar och fys. När Optimisterna äntrade scenen i slutet av veckan bjöds det även på prova på i de flesta av våra juniorklasser.
  • Skapad: 09 NOV 2022 17:18

En av de mest uppskattade föreläsningarna stod Ulrika Billme, idrottspsykologisk rådgivare för. Ämnet för dagen var Långsiktig och hållbar seglarkarriär. Deltog gjorde både våra aktiva seglare i åldern 15-21 år och flera av optimistföräldrarna. Föreläsningen ger stöd och förståelse för vikten av ett helhetsperspektiv! Att se idrottskarriären ur ett längre perspektiv än bara ”nästa tävling” och ”denna säsongen” Att se idrotten som en del i livet tillsammans med många andra viktiga delar och att vägen inte är spikrak för någon…

På plats fanns även representanter för de flesta av våra juniorklasser och förutom att informera och svara på frågor om de olika båtarna bjöds det även på prova på för hugade optimistseglare, totalt tog ca 60 seglare chansen. Trots att det var, för årstiden relativt varmt visade det sig bli utmanande under prova på aktiviteterna då det inte sällan bjöds på vindar över 10 m/s. Det var verkligen inspirerande att se hur väl seglarna bemästrade de svåra förhållandena, trots att det för många var första gången i de olika klasserna. Tror inte att det var någon av seglarna som gick därifrån utan ett leende på läpparna, dessutom sattes det ett flertal personliga hastighetsrekord.

Både Ulrikas föreläsning och de följande prova på aktiviteterna är ett steg i Seglarförbundets Barn & ungdomsstrategi med målet att fler unga stannar kvar i seglingen. Prova på erbjöds i E-jolle, iQFOiL, ILCA och Aero och klasstränaren i 29er var på plats och informerade och svarade på frågor.

Om du vill ha mer information om kommande aktiviteter eller någon av våra juniorklasser, tveka inte att höra av dig till Robert Strange (Barn och ungdomsansvarig) eller någon av våra klasstränare.

Skribent: Robert Strange
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info