Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm This is a mailto link

Vilma & Rebecca med i SOK Topp och Talang

30 SEP 2022 10:05
SOK utökar stödprogrammet Topp och Talang och från den 1 oktober ingår nya seglarduon i 49er FX Vilma Bobeck och Rebecca Netzler som tog både EM- och VM-silver under sommaren.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2022 10:03

- Det här betyder såklart jättemycket för oss. Inte bara känns det inspirerande att SOK tror och vill satsa på oss, utan det innebär att vi nu kan satsa helhjärtat med bättre förutsättningar framåt, säger Vilma Bobeck.

Sveriges Olympiska Kommitté har haft stödprogrammet Topp och Talang sedan 1998. Topp och Talang ska ge aktiva med potential att nå världstoppen möjlighet att göra en hundraprocentig satsning, oavsett den egna idrottens eller familjens ekonomi. Aktiva inom de olympiska idrotterna tas in i Topp och Talang genom att prestera toppresultat på internationella mästerskap eller via talangselektioner. Även simmaren Hanna Rosvall, alpinisten Lisa Nyberg kommer med i programmet från 1 oktober.

- Varje aktiv som ingår i stödprogrammet får ett skräddarsytt och behovsprövat stöd. Syftet är att stötta det sista steget i satsningen mot världstoppen, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

I stödprogrammet ingår redan landslagseglarna Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson i 470 Mixed och Josefin Olsson ILCA 6.

Så här funkar stödet
Stödet baseras på en individuell utvecklingsplan där den aktive inom tre till sex år ska nå eller finnas i världstoppen i sin idrott. En aktiv, dennes personlige tränare och förbundens sportsliga ledning arbetar fram utvecklingsplaner. SOK:s roll är att kvalitetssäkra planer och stöd samt att föra in erfarenheter från andra idrotter och från andra länder. Stödet kan även innefatta att kunna delta i internationella tävlingar och träningsläger, samt ekonomiskt stöd till tränare/förbundskapten.

Satsningen utvärderas varje år för att säkra att den håller hög internationell kvalitet och genomförs enligt plan. SOK:s resursteam tillför även kompetens och rådgivning till aktiva och tränare/ledare inom specialistområden som fysisk träning, nutrition, medicin, prestationspsykologi, coaching, prestationsanalys och media.

Läs mer om stödprogrammet här 

Skribent: SOK

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info