Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm This is a mailto link

Vilma och Rebecca på silverplats

02 SEP 2022 07:49
Vilma Bobeck/Rebecca Netzler avancerar på VM i 49erFX utanför Halifax, Kanada. Efter två dagar (av sex) med både framgångar och motgångar ligger de på en silverplats och jagar de nederländska europamästarna som leder
  • Uppdaterad: 02 SEP 2022 07:49

Andra dagen började lite trögt när de blev sjua i första racet. Men de studsade snabbt tillbaka och vann det andra och blev trea i dagens avslutande race.

- Vi gör många av de stora sakerna rätt, men strular lite för mycket i starterna och då går metrarna fort. Sedan seglar vi hela tiden upp oss så det tyder på att vi har bra fart och tar många rätt beslut, berättar Vilma och fortsätter:

- Hittills känns det som vi haft lite mycket stolpe ut och som vi inte fått ut vår fulla potential. Men vi har löst problem snabbt och enkelt och på så vis seglat upp oss genom fältet. Vi försöker att segla smart och snabbt och chansar kanske inte så mycket. Det lönar sig i längden. Det är lätt att se förbättringspotentialen och hela tiden vilja mer. Men jag är verkligen stolt över hur bra vi seglar och presterar på vårt första VM tillsammans.

I Nacra 17 hade Emil Järudd/Hanna Jonsson en lite tyngre dag på banan. Efter den inledande dagen låg de på en fin tredjeplats men på torsdagen föll de till sjunde plats efter serien 17-13-8.

Ida Svensson/Marcus Dackhammar fick en mardrömsstart när de endast kom i mål i ett av första dagens tre race sedan ett beslag på båten spruckit. Då låg de i botten av det dryga 30 båtar stora startfältet. Men på torsdagen kom de tillbaka med en hel båt och siktet inställt på revansch. De seglade stabilt och med serien 2-6-15 tog de sig förbi hälften av alla båtarna. I totalen är de nu på 14:e plats.

- Idag hade vi inga haverier. Allt på båten fungerade och vi hoppas det fortsätter så. Det var skönt med lite revansch från gårdagen. Nu fokuserar vi framåt och tar race för race så får vi se vad det räcker till, säger Marcus

 

 För mer information besök; International 49er Class Association » 2022 World Championship

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info