Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tommi Rotonen

Tack alla ideella ledare!

24 AUG 2022 13:49
Stefan Almersson på bilden, är en av många ideella krafter som har gjort vår verksamhet möjlig denna säsong. - Tillsammans gör vi svensk segling tillgänglig för alla och det görs med glädje, skriver ordförande Olof Granander.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2022 13:49

Bild: Stefan Andersson från Jollekappseglarna Västerås "sliter" här med bojarna under JSM i Västerås. En av tusentals ideella i klubbar och klassförund som möjliggjort all fantastisk verksamhet denna säsong. Foto: Tommi Rotonen

Jag blir både glad och är djupt imponerad av alla de fina arrangemang, seglingar och prestationer som vi kontinuerligt kan läsa om i olika sociala medier, bloggar och artiklar. De utstrålar en vilja inom seglingssverige, att efter två år av pandemi komma ut igen på vattnet utan särskilda restriktioner, träffas på jolleplan eller på bryggorna efter en härlig dag på sjön.

Våra ideella ledare – en avgörande del av svensk segling
Jag vill lyfta fram alla er som gör våra fina klubbars arrangemang möjliga och seglarskolorna så populära, nämligen alla våra ideella ledare, funktionärer och instruktörer. Ni är helt fantastiska – stort tack! Tillsammans gör vi svensk segling tillgänglig för alla och det görs med en glädje som jag möter var jag än är. Denna avgörande del av svensk segling måste vi alla vårda och vara rädda om. Viljan som finns i våra klubbar och klassförbund är avgörande. Till detta kan vi lägga att vi i Sverige i sommar genomfört inte mindre än tre lyckade VM-arrangemang runt våra kuster.

Jobba för mer segling i allmänhetens nyhetsflöden
För mig och andra som gärna läser om resultat och framgångar på kappseglingsbanorna kan vi också konstatera att under sommaren har en rad kappseglingsframgångar skördats under sommaren, på VM, EM, NM och SM. Grattis till alla svenska mästare – vi ses på Seglingens mästare 7-8 oktober! Vårt landslag och utvecklingslandslag har också gjort bra ifrån sig och hunnit med att vara på OS 2024-vattnet utan för Marseille och tränat under samma tid på året som kommande OS genomförs.  Det är lite synd är att alla dessa fina framgångar får så liten plats i allmänhetens nyhetsflöden. Nationellt och lokalt borde vi ha möjlighet att nå en större massa och härigenom stimulera till att få fler ut på vattnet och prova vår fantastiska idrott. Låt oss tillsammans jobba för det. Att det aldrig är för sent att börja segla eller kappsegla – segling hela livet, har bevisats flertalet gånger i sommar. Inte minst genom vårt klubbutvecklingsprojekt för äldre.  

Valår – låt idrotten och seglingen ta plats
Snart har vi val och en ny regering ska tillsättas. Regioner och kommuner ska få nya ledningar. En fråga som förbundet tillsammans med övriga idrottssverige jobbat med inför valet är att låta idrotten få ta plats och lyfta fram den frågan i politiken. Det handlar både om att stärka och utveckla våra befintliga anläggningar och områden där vi bedriver seglarskolor, kappseglingsträning eller där båtklubbar och marinor är etablerade. Men också att jobba tillsammans med våra politiker för att bädda för hållbara lösningar för framtidens seglare och idrottsutövare. Denna fråga kommer med all säkerhet att leva vidare och diskuteras på alla nivåer. Hjälp gärna till och lyft fram våra behov så att de kommer upp på agendan även hos er.

Än en gång stort tack för allas bidrag till en härlig sommar med mängder av seglingsupplevelser.

Olof Granander

 

Skribent: Olof Granander
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info