Hoppa till sidans innehåll
Foto: henrik trygg

Svenska VM-medaljchanser i årets Archipelago Raid

17 AUG 2022 08:28
Idag startar Stockholm Archipelago Raid som i år fått VM-status. ”Raiden” är för många seglare en ”bucket list-upplevelse”. 5 dagar i Stockholms skärgård mellan grynnor och skär i farter upp mot 20 knop, i en 6 meter lång katamaran.
  • Uppdaterad: 17 AUG 2022 08:28

Första stopp blir Rånö i den södra skärgården, därefter Sandhamn, vidare till Fejan i norr, följt av Nässlingen i mellanskärgården. Målet nås den 21a augusti mitt i Stockholm vid Djurgården nära Junibacken. Stockholm Archipelago Raid arrangeras av KSSS och Svenska F18 förbundet.

Följ tävlingen i realtid
Det är möjligt att följa F18 Raid World Championship i realtid på websidan och i appen TracTrac. Ett team med filmare, fotografer och kommentatorer följer racet och levererar uppdateringar flera gånger dagligen på websidan Stockholm Archipelago Raid, Stockholm Archipelago Raid on Facebook, Instagram, YouTube och resultat publiceras på Official Notice Board.

Under racet får de tävlande ett antal check points som ska passeras och banorna bestäms varje dag beroende på vind och väder. Det gäller med andra ord inte bara att segla fort, man måste navigera rätt också. Som orientering, fast beroende av vinden.

Flera svenska medaljhopp bland 29 deltagande team
I årets startfält hittar vi såväl raid-rävar som meriterade bankappseglare. Till start kommer 29 team från 11 länder. Flera tidigare vinnare och flera med nationella och internationella mästerskapstitlar. Bland de svenska medaljhoppen finns:

Karlsson/Nordblom (Sverige), Raidveteraner som vunnit inte mindre än tre gånger tillsammans: 2018, 2019 och 2020. 

Lundqvist/Rosengren (Sverige), Lundqvist är regerande svensk mästare och seglar nu tillsammans med Rosengren, såväl tidigare svensk mästare som vinnare av raiden 2016.

Dahl/Bredberg (Sverige), Flerskrovsexperten Dahl vann det första raid VM:et 2017 som också avgjordes under Stockholm Archipelago Raid.

Tre mixteam gör också upp om en guldmedalj.

Skribent: KSSS

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info