Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Sex nya RIG-platser till hösten 2023

08 SEP 2022 08:05
Det blir tre seglargymnasier med RIG och NIU till hösten 2023, i Motala, Lerum och Vellinge när Riksidrottsförbundet ger seglingen sex ytterligare RIG-platser. Ansökan för nästa års intag öppnar den 15 oktober.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2022 16:17

Som ett av få förbund har Seglarförbundet blivit tilldelade sex ytterligare RIG platser, nu totalt 36 med 12 platser på varje seglargymnasium. Tillsammans med kompletterande NIU-platser skapar detta bra möjligheter för förbundets tre seglargymnasier i Motala, Lerum och Vellinge att fortsätta utveckla elitseglare.

- Det här skapar fina förutsättningar för våra ungdomar som vill satsa på segling som sin idrott utan att kompromissa bort sina gymnasiestudier, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef på Seglarförbundet och fortsätter:

-Det är i tuff konkurrens med andra idrotter som vi fått extra platser för våra riksidrottsgymnasier vilket visar att vi är ett förbund som håller hög kvalitet på både idrott och studier och som erbjuder miljöer som utvecklar framgångsrika landslagsseglare som presterar år efter år. Vi ser gärna sökande från alla våra juniorklasser och en viktig egenskap är att man har viljan att utvecklas.

Det är från och med hösten 2023 som det nya träder i kraft med 12 RIG platser och kompletterande NIU platser för varje seglargymnasium men ansökan för nya elever öppnar redan 15 oktober. Inom kort hittar du hittar information om hur du ansöker till RIG och NIU på svensksegling.se.

"Skugga" - prova på att vara RIG-elev
Under hösten finns möjlighet att prova på att vara seglargymnasieelev. Ta kontakt direkt med ansvarig tränare på respektive seglargymnasium:

Björn Alm, Motala Seglargymnasium This is a mailto link 072-208 64 50
Per Frykholm, Lerums Seglargymnasium This is a mailto link 070-286 91 30
Martin Strandberg, Seglargymnasiet i Vellinge This is a mailto link 070-892 68 00 .

Skribent: Marit  Söderström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info