Hoppa till sidans innehåll

Seglarskolavslutning en succé hos Kiviks Båtklubb

16 AUG 2022 12:00
Lördagen den 30:e juli hölls den sista avslutningen av seglarskolan hos Kiviks Båtklubb för i år. Både seglarskolan och avslutningen är högt uppskattade – men vad gör den så populär?
  • Skapad: 16 AUG 2022 12:00

Kiviks Båtklubb arrangerar seglarskola två omgångar varje sommar. Varje omgång består av nybörjargrupper, fortsättningsgrupper och en internationell fevagrupp. I år var det 45 elever som deltog totalt och varje omgång avslutas lördag eftermiddag efter två veckors segling. Avslutningen har blivit en succé i sig.

- Det börjar med en tävling där varje grupp tävlar för sig, säger Anita Johnsson som är klubbens ordförande. När alla är färdigseglade välkomnas de med en uppsjö av priser som sponsrats av Kiviks lokala företag. Alla vinner. Jag vill att alla barn ska ha pris, ingen ska vara utan. Förutom det får deltagarna även ett fint diplom som ett bevis på att de avslutat seglarskolan.

Även föräldrarna inkluderas i sista dagen och de börjar att följa tävlingarna. Därefter samlas alla vid klubbhuset där det bjuds på grillad korv och glass till barnen samt kaffe och kaka till föräldrarna.

- Föräldrarna uppskattar det jättemycket, det blir lite familjärt, säger Anita

Seglarskolan har deltagare från hela Sverige och till och med Tyskland. Både klubben och deltagarna ser fram emot nästa års seglarskola.

- Deltagarna älskar det. De säger redan att de kommer nästa år igen, avslutar Anita.

Skribent: Raul Fuentes
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info