Hoppa till sidans innehåll

Romell svensk mästare i e-segling

06 JUL 2022 15:00
Det blev en rafflande final i SM i e-segling där Joakim Romell från GKSS stod som vinnare efter fem kappseglingar.
  • Skapad: 06 JUL 2022 15:00

Finalen i e-segling genomfördes på plats i Race Village Gotland Runt i Stockholm. 9 av de totalt 18 finalisterna stod på scenen inför en nyfiken publik. Övriga finalister deltog från olika platser i landet. 

Finalisterna hade kvalat sig till lördagens avgörande via grundomgången i SM i e-segling och via den världsranking som e-seglingsplattformen Virtual Regatta ansvarar för. 

Joakim Romell inledde med en 10:e placering, som efter fem genomförda kappseglingar kunde räknas bort, därefter var det idel topplaceringar. Rasmus Granzin och Mathias Hermansson jagade Joakim Romell hela tiden men det räckte inte till seger utan till 2:a och 3:e plats. 

- Det var fantastisk att vara på scen och träffa andra spelare, berättar Joakim Romell.  Det var lite utmanande att spela i en annorlunda miljö; stående med solen som blänkte på skärmen men det gick bra ändå. Jag har aldrig varit med på Gotland Runt och ville vara där även om miljön eller nätverksuppkopplingen inte skulle vara optimal. Allvarligt, jag förberedde mig på att förlora bara för att jag ville vara där. Så när det gick dåligt i första racet var det inte särskilt störande.

- Det var fantastiskt att kunna genomföra finalen i e-segling live inför publik här i Gotland Runt Race Village. Upplägget är här för att stanna! säger Christian Harding, projektledare för SM i e-segling inom Svenska Seglarförbundet. 

Samtliga resultat från finalen i SM i e-segling hittar du här.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info