Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn på JNoM i Optimistjolle

03 AUG 2022 13:37
Under fyra tävlingsdagar på JNoM i Helsingfors lyckades 20 tjejer och 20 killar tillsammans med 6 coacher "kamma" hem sex medaljer till Sverige, två i lag och fyra individuellt.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2022 13:37

JNoM 2022 gick i Helsingfors i slutet av juli och Team Sweden åkte dit några dagar innan tävlingen började för att träna på rätt ställe. Under mästerskapet korades såväl individuella mästare som lag och totalt kammade Sverige hem 6 medaljer under mästerskapet.

På lagseglingstävlingen fick Sverige fina resultat med silver för tjejerna och guld för killarna. På den individuella tävlingen kammade seglarna in 2 guld, 1 silver och 1 brons. Grattis till Alma Beijar, Leo Florén, Isak Kaplan och Maja Larsson Bergqvist. Utöver pallplatser var de svenska seglarna riktigt duktiga och startade bra med få tjuvstarter, något som vi hade tränat mycket på under lägret innan JNoM. Något annat som tränades på inför JNoM var hejaramsan, en ramsa som görs ny varje år av seglarna. Iår gick den såhär:

"Vi har åkt över havet för vi är det bästa laget.

Vi är vinnare på färden, vi är bäst i hela världen.

Vi ska kämpa, vi ska slåss för vårt land i Helsingfors.

Sverige är vårt land, och vi står här hand i hand.

Norden, ni ska akta er, för vi kommer slakta er."

Tillsammans med hejaramsan och andra gemensamma aktiviteter blir det svenska teamet tighta under veckan. Bland annat hade det svenska teamet med seglare, familjer och tränare en gemensam middag i närheten av klubben. Genom att äta bra och se till att vila kunde det svenska laget göra bra resultat och hålla huvudet skarpt under de långa dagarna. Det var svårt i början att se några tydliga tendenser på vad som var snabbaste sättet runt banan då prognosen inte stämde en enda dag. Det blev istället viktigt att starta där det var fördel (oftast låg startlinjen med 5-10 grader fördel) och att slå in i mitten på banan och vara uppmärksam på vriden. Det var svårt att förutse en del av vriden på förhand vilket gjorde att det vinnande konceptet var att segla på en säker strategi och att segla i nuet.

Resultat 

Fotograf: Anna Danci

Skribent: Fia Fjelddahl
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info