Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kaparbesättning tog hem SM i Trissjolle

03 AUG 2022 12:01
Årets upplaga av SM i Trissjolle avgjordes i Ljungskile första helgen i juni. Efter en stabil prestation genom alla seglingar kunde den rutinerade duon David Keiller och Claes Gilborne från SS Kaparen segla hem guldet.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2022 12:01

– Vi var väldigt jämna och lyckades hantera den hårda vinden som var under lördagen och vann två av fem race där. Av alla åtta seglingarna blev vi aldrig sämre än trea och det var det som lade grunden till guldet, säger Claes Gilborne.

Förra årets mästare Sebastian Knaack och Henrik Abrahamsson från Bohus Malmöns Båtklubb blev tvåa i år. De startade helgen med flera spikar i den hårda vinden men hade otur med en DSQ.

Efter första dagens seglingar låg 3 båtar inom 2 poäng, Knaack/Abrahamsson 1:a, Gilborne Keiller 2:a och 3:a Marius Rydell Christofer Hallin Käringöns Segelklubb så söndagen skulle avgöra.

Söndagen gav lätta vindar gynnade Gilborne/Keiller, 2 1 1 blev serien och mästerskapet var bärgat före Knaack/Abrahamsson och Rydell/Hallin.

SM:et arrangerades av Ljungskile SS som på ett föredömligt sätt fick ihop mäserskapet trots de starka vindarna på lördagen.

Resultat hittar du här.

Foto: Hans Haak

 Skribent: David Keiller

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info