Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kanonstart för Ljungskiles seglarskola för paraseglare

03 AUG 2022 09:51
Efter en härlig seglarskolevecka med tio nya paraseglare är en viktig pusselbit i Ljungskile Segelsällskaps verksamhet på plats. - Vilken glädje och så fantastiskt att se paraseglarnas utveckling, säger Helena Barne.

  • Uppdaterad: 03 AUG 2022 09:51

Planeringen har pågått i ett par år men coronapandemin bidrog till att genomförandet skedde först i sommar. Under tiden har klubbens instruktörer fått gått Seglarförbundets parainstruktörskurs och man har installerat en lift på bryggan. Klubben har även gjort en del anpassningar i klubbhuset.

- Vi hyrde in två Accessjollar från Stenungsunds SS och sen använde vi klubbens egna RS Quest jollar som fungerade väldigt bra som komplement till Accessjollarna, säger Helena Barne som är klubbtränare och jollesektionsansvarig och fortsätter:

- Reflektionen är att behovet är oerhört stort för denna typ av seglarläger. Vi ska jobba på att få denna vecka permanentad i klubbens årliga kalender och även fortsätta det gynnsamma samarbetet med Uddevalla Kommun, Stenungsunds Segelsällskap och RBU Uddevalla.

Vill din klubb starta verksamhet för paraseglare eller hjälp att utveckla er befintliga verksamhet? Är du nyfiken på parasegling, vill prova eller utvecklas vidare?Kontakta Karin Knigge, paraseglingsansvarig på This is a mailto link 073-867 09 82.

Du och din klubb kan också gå med i vårt nätverk för parasegling och vara med på våra inspirationsträffar.
Läs mer om parasegling på vår webb här

 

 

Skribent: Marit  Söderström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info