Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Lundin

Följ Women on Water live i helgen med Sveriges bästa kvinnliga seglare

02 SEP 2022 09:18
I helgen arrangeras Women On Water, WoW i Jungfrusund utanför Stockholm av Ekerö Båtklubb. Tolv av Sveriges absolut bästa dambesättningar kommer till start i en actionfylld tävling i korta landnära sprintrace. Följ Wow live på Youtube.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2022 09:18

Länkar till sändningarna:
YouTube lördag:
 
https://youtu.be/G7kvLWG_1tM
YouTube söndag
https://youtu.be/7z5XWfWh2_Q
Facebook:
 
https://fb.me/e/24ivFfHbt

WoW är årets höjdpunkt för många av Sveriges bästa kvinnliga seglare. Det är en tävling för klubbar och enbart kvinnliga besättningar. En besättning ska bestå av fyra eller fem tävlande, samtliga ska representera samma klubb.

Kval till SM i sprint och Sailing Champions League
Förutom äran så erbjuds vinnande klubb en plats på SM i sprintsegling 24–25 september. Men framför allt är vinnaren kvalificerad för finalen av Womens Sailing Champions League 2022 som arrangeras i Schweiz 7–9 oktober – en tävling som lockar Europas absolut bästa kvinnliga seglare.

För två år sedan vann Johanna Bergqvist från Hjuvik det årets upplaga av Women on Water och hon fick därmed en plats i finalen av Womens Sailing Champions League 2021 som avgjordes i Cascais utanför Lissabon. Där stod Johanna och hennes besättning för en ren uppvisning när de i stor stil seglade hem guldet i den europeiska finalen. Det var första gången en svensk besättning vann Sailing Champions League – till och med första gången en svensk besättning var på pallen.

WOW - ett internationellt koncept
Women on Water är ett kappseglingsevenemang enligt ett koncept som har sitt ursprung i Danmark. Sverige arrangerade sin första WoW-tävling i Stockholm 2019 och Seglarförbundets ambition är att fortsätta utöka och förbättra tävlingsformen. Tävlingar med enbart kvinnliga besättningar har blivit mycket uppskattat och attraherar såväl tävlande som publik.

- Det är viktigt att vi tar fasta på det stora intresset och den höga nivån vi har på svensk damsegling. Vi har många starka team inom kölbåtssegling som vi måste förvalta. De finns i olika delar av landet, i olika klubbar – stora som små. Och de finns i olika åldrar. Vi vill hjälpa till att stärka dem, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef på Seglarförbundet.

Tävlingen kommer att live-sändas på Youtube och Facebook, så all action kommer filmas från drönare, ombordkameror och landkameror. Dessutom blir det reportage, intervjuer och analyser.

Länkar till sändningarna: YouTube lördag: https://youtu.be/G7kvLWG_1tM YouTube söndag: https://youtu.be/7z5XWfWh2_Q Facebook: https://fb.me/e/24ivFfHbt

För mer information besök: https://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/WOW/ eller kontakta tävlingsledare Claes Lundin på 070-512 7854 eller This is a mailto link

Skribent: Mats Olsson
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info