Hoppa till sidans innehåll

Far & son Eklund vann Neppar-SM

25 AUG 2022 08:05
SM för Neptunkryssare arrangerades av Gefle Segelsällskap den 19-21 augusti och blev en jämn (eller egentligen rätt ojämn) historia där far och son Staffan och Simon Eklund tog hem guldet före Nils/Niklas Virving med Bergman/Ekstrand på bronsplats.
  • Skapad: 25 AUG 2022 08:05

Bild: SM-vinnare Staffan och Simon Eklund Foto: Kjell Gustafsson 

Förhållandena var väldigt svårbemästrade och så gott som alla toppbåtar hade en eller flera riktiga djupdykningar vilket framgår av resultatlistan. Men till slut vann (som vanligt) far och son Staffan och Simon Eklund i 272 New Life. Men det satt verkligen hårt åt och strax efter fanns nästa far- och son-konstellation i form av klassens nestor, vår ordförande Nils Virving med Niklas Virving som gast i 265 ”Borta med Vinden 9”.

Nisse vann sitt första SM redan 1969 och har sedan vunnit sju gånger till. Häftigt att kunna vara så nära nionde SM-tecken 53 år efter det första. Treor blev Totte Bergman och Daniel Ekstrand i 256 Galant. De har redan vunnit M30-SM tidigare i år så det var inte så synd om dem att de inte vann nu. 

23 st Neptunkryssare deltog mästerskapet och de flesta fraktade sina Neptunkryssare på trailers lätt och smidigt efter sina personbilar.

Resultat hittar du här

Intresserad av att testa Neptunkryssare? Läs mer på Neptunkryssarförbundets webbplats här.

Skribent: Neptunkryssarförbundet

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info