Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nikos Alevromytis-AleN

Anton och Lovisa i topp på EM

16 SEP 2022 18:13
Efter nio race av totalt tolv har Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson seglat upp i toppen på 470-EM. De leder nu två poäng före Jordi Xammar/Nora Burgman, Spanien. På fredagen dominerade svenskarna på vattnet och var etta och tvåa i dagens två race.
  • Skapad: 16 SEP 2022 18:13

- Vi gjorde två bra starter där vi hade möjligheten att segla hur vi ville i den skiftiga vinden. Det var frånlandsvind och stundtals 30 graders skift. Det viktigaste var att hålla koll på sina kompassiffror och lyfta blicken långt upp i banan. Det lyckades vi med, berättar Lovisa och fortsätter:

- Det har varit kul att få känna på tempen av ett mästerskap och hur vi som team lyfter varandra när det gäller som mest. Kul med olika vindar och att se fleetets nivå.

Fredagen blev bästa dagen hittills, på EM i turkiska Cesme, för svenskduon. Vilket betydde att de lyfte sig rejäl efter torsdagens lite svagare segling. Men i och med fredagens framgångar gick de från fjärde till första plats.

- Vi gjorde som vi sa efter torsdagens race. Vi ställde om och trodde på vår förmåga. Och några faktorer spelade oss i händerna också; nya förhållanden och vägval som världens alla strateger drömmer om. Kort och gott en dag där allt stämde. I dag seglade vi fort, platt vatten, vind från land och typ fem m/s, säger Anton.

På lördagen väntar två race och på söndagen ska allt avgöras i medaljracet. Då gör de tio främsta upp om medaljerna i ett race där dubbla poäng står på spel.

- I morgon ser det ut att bli samma vindriktning som idag, men något starkare. Vi känner oss trygga i alla vindar och ser fram emot att se om vi behöver göra några justeringar ute på vattnet, säger Lovisa.

  

För mer information besök; 2022 470 Class Open European Championship

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info